Nagyvilág

Keresztény csoportok a szivárványzászló “visszaszerzése” mellett döntöttek Ghánában

Kampányt indítottak ghánai vallási csoportok annak érdekében, hogy “visszaszerezzék” a szivárványzászlót az LMBTQ közösségtől. A két szervezet, a National Coalition for Proper Human Sexual Rights and Family Values és az Advocates of Christ Ghana május végén jelentette be tervét, amellyel egy füst alatt a heteroszexualitást és az úgynevezett “családi értékeket” is szeretnék “megerősíteni”.

A kampány a bibliai Teremtés könyvének azon szakaszára hivatkozik, amely leírja, hogy Isten az emberek bűnei miatt elárasztotta a földet, majd szivárványt küldött “a szövetség jeleként”.

A kampány egy nagyszabású kutatási projektet követően indult, amely során 20 bibliatudós, teológus, evolúciókutató és szociológus fogott össze, hogy megcáfolják azokat az alapokat, amelyekre a katolikus egyház az LMBTQ-ellenes álláspontját építette.

A 2021 májusában közzétett tanulmány szerint azok az állítások, amelyek szerint a Biblia elítéli az azonos neműek közötti kapcsolatot, félreértelmezéseken és rossz fordításokon alapulnak. A csoport szerint a tanulmánynak “a homofóbiát igazoló bibliai és egyéb érvek koporsójába való utolsó szögként kell szolgálnia“.

Ez persze nem akadályozta meg a két ghánai csoportot abban, hogy a Bibliát az LMBTQ-jogok elleni támadására használják fel. Moses Foh Amoaning, a National Coalition ügyvezető titkára elmondta: “Ez egy harc a Mindenható és az ember között. Bárki, aki az LMBTQI közösségértért viseli a a szivárvány színeit, a Szentlélek célpontja lesz, Isten ereje fogja utolérni.”

A Rightify Ghana nevű LMBTQ jogvédő szervezet Twitteren egy “sírva nevetős” emojival reagált a kezdeményezésre.

A kampányra egy évvel azután kerül sor, hogy 2021 májusában 21 ghánai állampolgárt letartóztattak, mert részt vettek egy LMBTQ-rendezvényen. A “Ho 21” néven ismertté vált csoport 22 napig volt őrizetben, miközben a rendőrség megkínozta, megalázta és bántalmazta őket. Végül mindenkit szabadon engedtek, miután a bíróság engedélyezte az óvadékot, végül pedig felmentették őket.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb