Kultúra

Kedvenc karácsonyi LMBTQ filmjeink

Happiest Season

 

Habár a karácsonyi ünnepkör erős vallásos háttérrel rendelkezik, ez nem kizáró ok, hogy mindenki úgy ünnepelje, ahogyan az a saját identitásába és világképébe beleillik. Pár évvel ezelőtt még alig tudtunk felsorolni meleg karaktereket is felvonultató karácsonyi filmeket, mára azonban szerencsére teljesen más a helyzet, és évről-évre jelennek meg a jobbnál jobb filmek, amik elsősorban az LMBTQ-közösséget célozzák meg. Így karácsony előtt összeállítottunk nektek egy top 5+1 listát, ha már esetleg unnátok a Reszkessetek, betörők! és az Igazából szerelem századik ismétlését, és vágynátok valami újdonságra bekuckózás közben.

The Bitch Who Stole Christmas (2021)

Kötelező film mindenkinek, aki kívülről fújja a RuPaul Drag Race összes karakterét, hiszen a történet bővelkedik az egykori versenyzőkben. Többek között feltűnik Chad Michaels, Ginger Minj és Peppermint is, de a főszerepben nem is lehetne más, mint maga RuPaul. A történet szerint RuPaul, aki egy szerkesztőt alakít, elküld egy fiatal divatújságírót, Olivia-t (Krysta Rodriguez) egy messzi kisvárosba, ahol mindenki imádja a karácsonyt. Célja, hogy valami jó szaftos sztorit találjon, bár ehelyett inkább magát találja majd az éves téli bál egyik versenyzőjeként. De vajon ki lehet a ribi, aki el akarja lopni a karácsonyt?

 

The Christmas House (2020)

A Hallmark-csatorna első karácsonyi meleg filmjében Brandon (Johanthan Bennett) és a férje, Jake (Brad Harder) meglátogatják Brandon szüleit az ünnepek alkalmából. Szinte minden percben a telefont figyelik, hiszen a hívás, amit várnak, örökre megváltoztatná az életüket, ugyanis örökbe szeretnének fogadni egy kisbabát. A film három pár történetét mutatja be, és habár fordulatokban gazdag, azért a kedvességen és egymás elfogadásán van a fő hangsúly. A film annyira betalált a Hallmark célközönségénél, hogy értesüléseink szerint már készül a második rész.

 

Happiest Season (2020)

Clea DuVall rendezésében láthatjuk Abby-t (Kristen Stewart) és Harper-t (Mackenzie Davis), akik egy leszbikus párt alakítanak. Amikor hazalátogatnak az ünnepekre, Abby szomorúan veszi tudomásul, hogy Harper még nem coming outolt sem a konzervatív szüleinek, sem a kissé problémás nővéreinek. Az igazság pillanata azonban nem sokáig várat magára…

 

Rent (2005)

Az 1996-os Broadway musicalen alapuló film nyolc elszegényedett művész és jóbarát életét követi végig az ünnepek alatt, ahogy megküzdenek a szexualitásukkal, a drogokkal, és ahogy a címből is következik, az albérletük fizetésével. Mindezt pedig a a HIV/AIDS járvány kellős közepén teszik, és bár a kritikusoktól vegyes értékelést kapott, a Rent mindmáig az egyik legkultikusabb film ebben a témakörben, és a dalai olyan fülbemászóak, hogy egyhamar nem szabadulunk tőlük.

 

Kőkemény család (The Family Stone, 2005)

Meredith Morton (Sarah Jessica Parker) egy karrierista nő, akit magával visz a karácsonyi családi ebédre a pasija, Everett (Dermot Mulroney), hogy ott mindenki előtt kérhesse meg a nő kezét. Természetesen nem minden a tervek szerint alakul, és Meredith hamar a család elsőszámú ellenségévé válik. A sztori azonban nem csak rájuk fókuszál, hiszen az este folyamán jelenti be Everett siket meleg tesója, hogy a barátjával, Patrick-kal örökbe szeretnének fogadni egy kisbabát. A bejelentés felkavarja a kedélyeket, és a szexualitástól elkezdve a morális kérdéseken át szinte minden fontos témát érintenek, ami a mai napig meghatározza a társadalom hozzáállását az LMBTQ emberekhez.

 

Single All The Way (2021)

Néhány hete már beszámoltunk a Netflix legújabb karácsonyi filmjéről, és garantálhatjuk, hogy minden adott benne, hogy hivatalosan is elindíthassuk a bejgliszezont.

 

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin