Kultúra

Kedvcsináló hozzánk – Ízelítő a Humen Magazin áprilisi számából

 

Tavaly ősszel nagyon népszerű volt nálunk egy videó, amiben egy zimbabwei srác a magyar nyelvvel próbálkozik. Ebben segítségére volt a párja, aki történetesen magyar, és mindketten Londonban élnek – az alapszituáció egyszerre volt tökéletesen multikulti és a vlog műfajából adódóan 21. századi. A fiúkkal készített interjúnkat megtaláljátok Címlapsztori rovatunkban, és mindenkit biztosíthatok, Corey és Donát élőben még annál is helyesebb párost alkotnak, mint ami a videóikból lejön.

 

 

Áprilisi számunkból ezenkívül még két személyes kedvenc anyagot feltétlenül ajánlanék. Amikor kiderült, hogy interjúzhatunk a Trónok harca zeneszerzőjével, Ramin Djawadival, a sorozatért rajongó kollégákkal madarat sárkányt lehetett volna fogatni a szerkesztőségben. És legalább ekkora volt az öröm, amikor megláttuk a tavalyi kolozsvári pride felvonulást szervező Lucian Dunăreanu levelét, aki elfogadta az interjú-felkérésünket, és nagyon komoly elemzést adott az erdélyi LMBTQ helyzetről.

Ha már pride, az oldalainkon bemutatkozik az idei Prága Pride is; valamint a román és cseh témák mellett egy montenegrói LMBTQ aktivistával is megismerkedhettek. Ezen kívül Hevesi Kriszta szexuálpszichológus a szakítás utáni továbblépéshez ad tanácsot, Steiner Kristóf kipróbálta a meztelen jógát, a divat világából pedig az idei farmer trendekkel jelentkezik Csalár Bence. Folytatódik a BoyOnGo rovata is, világjáró bloggerünk feltérképezte, mit kínál Berlin a kolbászokon túl; és utolsó részéhez ér a Pozitív, ami egy 29 éves férfi naplója arról, mit jelent HIV-pozitívként élni Magyarországon.

Ez csupán néhány cikk az áprilisi magazinunkból, bízunk benne, a további oldalakon is találtok számotokra érdekes olvasnivalót.

 

Kocsis G. János
főszerkesztő

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb