Kultúra

Keanu Reeves meleg színdarabban is fellépett a nyolcvanas években

Igazi relikvia került elő Keanu Reeves korai karrierjéből, amikor is egy homoerotikus színdarabban játszott főszerepet.

1984-ben az akkor még kevésbé ismert, tizenkilenc éves színészt érte a megtiszteltetés, hogy eljátszhatta egy kanadai színdarab, a Wolfboy főszerepét. A produkció egy „homoerotikus thriller”, és az akkor tizenkilenc éves Reeves, aki még színjátszást és drámát tanult, a szintén színész Carl Marotte oldalán lépett színpadra – számol be róla a Qnews.

 

 

A színdarab középpontjában egy elmegyógyintézet áll, és két ottani tinédzser életét követte nyomon. Reeves egy ártatlan fiút alakított, aki egy másik sráccal kerül kapcsolatba – utóbbi az orvosok szerint komoly elmebajjal küzd, és emellett meg van győződve róla, hogy vérfarkas.

Harmincöt évvel a bemutató után a queer filmrendező, Bruce LaBruce megosztott a követőivel egy igazi ritkaságot, mégpedig pár fényképet a két fiatal főszereplőről.

„1984-ben Brad Fraser Wolfboy című színdarabja debütált Torontóban két ismeretlen fiatal színész, Carl Marotte és Keanu Reeves főszereplésével” – írta a képhez Instagram oldalán LaBruce.

A darab hatalmas siker lett Torontóban és igazi kultuszdarabbá nőtte ki magát a meleg közösségben. Néhány rajongó még a darab plakátjait is megkaparintotta, majd több száz dollárért árusította őket.

„Egyszerűen csodálatos volt. Igazán eszméletlen. Volt benne valamiféle őszinteség. Túl sok energia lakozott benne, csak nem tudta, hogy mihez kezdjen vele”

– emlékezett vissza a darab rendezője, John Palmer a szereplőválogatásra, ahol végül Reeves-re esett a választásuk.

Pár évvel később, 1991-ben mutatták be aztán az Otthonom, Idaho (My Own Private Idaho) című mozifilmet, amely igazi meleg kultuszfilmmé vált és szintén Keanu Reeves főszereplésével ismerhette meg a közönség – valamint ugyanebben az évben Paula Abdul videoklipjében is szerepelt a színész.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin