Kultúra

Katt a bióba! – Ízelítő a Humen Magazin májusi számából

 

Májusi magazinunk címlapján az őszinte és szókimondó Kajdi Csaba, aki kiteszi az asztalra a melegségét, így még azelőtt megijeszti a homofóbokat, hogy be tudnák támadni. De mindenkit megnyugtatok, egyáltalán nem olyan csípős és harapós ő, mint amilyennek néha mutatja magát – egy igazi tüneményes jelenség.

Még a vidéki nagyvárosokban is sokan úgy érzik, igazából csak Budapesten lehetnek melegek – ez és a kényszervirtualizáció témaköre is szóba került, amikor a Debrecen Pride csapatával beszélgettünk. Májusban megismerkedhetünk továbbá Douglas Bynggel, aki az még azelőtt futott be sikeres karriert drag queenként, hogy egyáltalán magát a kifejezést megalkották volna. Könyvajánló rovatunkban egy olyan világpolgár visszaemlékezésével találkozhatunk, aki a negyvenes évek elején Budapesten vészelte át a világháború első éveit – és aki későbbi könyvei és elejtett mondatai alapján jó eséllyel maga is meleg lehetett.

Steiner Kristóf a keserédes magányról ír hasábjainkon, és hogy szingliként is boldog lehet az ember. Világjáró szerzőnk ezúttal a bangkoki Songkran fesztiválra utazott, ahol szó szerint benedvesedett – a részleteket keressétek a BoyOnGo rovatunkban. Mindezeken túl még tucatnyi érdekességgel készültünk májusra is, ehhez pedig csupán lapozni kell egyet – vagy ahogy Kajdi Csaba mondaná: „Katt a bióba!”

 

Humen Magazin 2019. 04. szám (május)

Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu’s millions of monthly readers. Title: Humen Magazin 2019. 04. szám (május), Author: Humen Magazin, Name: Humen Magazin 2019. 04.

Previous post

Könnyítenek Kanadában a meleg és biszexuális férfiak véradási szabályain

Next post

LMBTQ-fiatalokon segít az Eurovízió meleg házigazdája