Hírek

Katolikus püspök állítja: a pride ártalmas a gyermekeknek

 

Egy amerikai római katolikus püspök kijelentette: véleménye szerint a katolikusoknak nem lenne szabad támogatniuk a pride hónap programjait júniusban, arról nem is beszélve, hogy a pride nagyon is ártalmas a gyerekekre nézve. Thomas Tobin, 71 éves római katolikus püspök, aki nem mellesleg hevesen ellenzi az abortuszt is, most az LMBTQ-közösség ellen uszítja katolikus híveit a Twitteren keresztül – írja a Pink News.

„Csupán egy emlékeztető, hogy a katolikusoknak nem lenne szabad támogatniuk vagy részt venniük az LMBTQ ’Pride hónap’ rendezvényein júniusban. Olyan kultúrát hirdetnek, és olyan cselekedetekre bátorítják az embereket, melyek ellentmondanak a katolikus hitnek és értékeknek. Leginkább pedig a gyermekekre ártalmasak.”

 

 

A bejegyzés természetesen nem maradt válaszok és reakciók nélkül, melyben felhívták a püspök figyelmét arra, hogy talán az egyház körül kellene először rendet tenniük, mielőtt más közösségeket becsmérelnének.

„Csupán egy emlékeztető, hogy a katolikus papok évtizedekig molesztáltak gyerekeket, majd mindent megtettek azért, hogy ezt eltussolják” – jegyzete meg egy twitterező, ám mások sem kímélték Tobin állítását.

„Ártalmas a gyermekekre? Az irónia máris meghalt? Feladták neki az utolsó kenetet? Nem hiszem, hogy a katolikus egyház valaha is olyan morális helyzetben lesz, hogy eldönthesse, mi ártalmas a gyermekeknek!”

„Nyilvánvaló, hogy ez a tweet a gyülekezetnek szólt, nem pedig a papságnak, máskülönben az egész eléggé… képmutató lenne. Ó, várjunk csak…”

„Először nyomozzák ki a körükben lévő pedofilokat, akik az ártatlanok ellen használják fel hatalmukat. Küldjék el azt a megszámlálhatatlan vagyont, melyet a kriptákban és offshore számlákon tárolnak, azoknak, akik éheznek és nyomorban élnek. Majd csak ezután mondják meg nekem, hogyan éljem a saját életemet.”

„Ellenben a katolikus egyházzal, mely soha nem volt ártalmas a gyermekekre nézve, ugye? Először a saját portájukon tartsanak rendet, mielőtt megmondanák az embereknek, hogyan kellene élniük.”

 

 

hirdetés
Previous post

Hongkongban több LMBTQ-ellenes törvényt is eltöröltek

Next post

Meleg volt a fülöp-szigeteki elnök, de aztán kigyógyította magát