Karácsonyi jókívánságaink a HUMEN olvasóinak

 

Őszinteség útravalóul

Az egyik legmágikusabb időszak ez a mostani: alkalom a lezárásra és az újrakezdésre. A karácsony puha meghittségébe burkolózva elérkezett a pillanat arra, hogy összegezzünk, hogy mérlegre helyezzük azokat a dolgokat, amiket az elmúlt évben elértünk vagy amikben kudarcot vallottunk. Azokat a helyzeteket, amikor örültünk vagy éppen sírtunk, amikor minket bántottak vagy mi bántottunk. Egy dolog van, ami elengedhetetlen ehhez: az őszinteség. Másokkal, és ami a legfontosabb: saját magunkkal szemben. E nélkül ugyanis nem zárhatjuk le teljesen a múltat, és nem kezdhetünk tiszta lappal valami újba sem. Ennek fényében teljes szívemből kívánom nektek, hogy megnyugvással hagyjátok magatok mögött az évet, és tiszta szívvel lépjetek át az új esztendőbe! Boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánok mindenkinek!

Filákovity Radojka
főszerkesztő

 

 

 

Az igazán fontos dolgokat nem oldja meg az idő (sem)

Gondolom, senkinek sem kell elmagyaráznom annak a nagyon sokat használt mondatnak a jelentését, hogy az idő majd mindent megold. Nagyon sokszor halljuk és használjuk ezt a kifejezést, amivel általában nyugtatni próbálnak minket, hogy várjunk egy kicsit és minden megoldódik, a helyére kerül. Persze ez így sok esetben igaz is lehet, de úgy gondolom, nem minden dolog oldódik meg idővel, maximum feledésbe merül vagy már nem foglalkozunk vele. De szerintem az igazán fontos dolgokat nem oldja meg az idő. Lehet őket ideig-óráig halogatni és elterelni a figyelmünket róla, de akkor is ott maradnak mindaddig, amíg mi magunk nem oldjuk meg.
Az év vége talán kiváló alkalom arra, hogy sorra vegyük azokat a dolgokat, amiket hónapok vagy éppen évek óta halogatunk, legyen az karrierrel, pénzügyekkel vagy éppen magánélettel kapcsolatos. Egyszerűbb, ha belátjuk, hogy a fontos dolgokat, lépéseket és a fontos embereket nem fogja megoldani az idő. Nekünk kell megtalálnunk a megoldás felé vezető utat, és higgyétek el, nem érdemes sokáig halogatni és átvinni ezeket az új évre.
Nagyon boldog karácsonyt és sikeres, szép új évet kívánok mindenkinek!

Erdei Zsolt
lapigazgató

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb