Hírek

Karácsonyi csoda! Fiókát vár a leszbikus pingvinpár!

Fantasztikus dolog történt egy új-zélandi azonos nemű királypingvin-párral, hiszen hamarosan kikelhet a tojásból első közös fiókájuk.

Thelma és Louise nyolc évvel ezelőtt ismerkedett meg egy aucklandi állatkertben és azóta alkotnak párt. Annak ellenére is, hogy a pingvinek a párzási időszakot követően jellemzően felbontják köteléküket. Az ő esetük azonban a szerencsés kivételek sorát gyarapítja.

Laura Seaman, a pingvinekért felelős gondozó szerint valószínűleg Thelma párosodott egy hím egyeddel. A tojás felett Louise azonban úgy őrködik, mintha a sajátja lenne. “Nagyon élvezik a saját tojást – mint minden állatnak, nekik is fontos az utódnemzés és gondozás. Egy közös tojás a kapcsolatuknak is nagyon jót tesz” – tette hozzá.

Érdekesség, hogy a párnak nem ez az első kikelteni való tojása. Tavaly már kotlottak egy másik felett, amelyet a gondozók egy “egyedülálló édesanyától” helyeztek át hozzájuk.

A királypingvinek 55 napon keresztül kotlanak a tojáson mielőtt az kikel. A pingvinpár tagjai általában 2-3 naponta váltják egymást, amíg a másik élelem után kutat.

A tény, hogy a pingvinek között előfordul homoszexualitás egyáltalán nem meglepő. Néhány nappal ezelőtt összeszedtünk pár példát az állatvilág azon fajai közül, ahol előfordulnak azonos nemű párok:

Most akkor mennyire meleg az állatvilág?

FRA EU post inject banner
Previous post

Plüss macitól a limuzinig – Folytatódik a Humen Media jótékonysági árverése

Next post

Varázslatos sokszínűség – LMBT karakterek a fantasykban és a sci-fikben