Kultúra

Just Married – Ízelítő a Humen Magazin márciusi számából

A március 8-án, nőnapon megjelent magazinunk címlapján két sportoló, Allie Quigley és Courtney Vandersloot, a magyar női kosárlabda-válogatott korábbi játékosai szerepelnek. December végén házasodtak össze, és az esküvői fotóktól mi mindig olvadunk – főleg, ha azonos nemű párokról van szó.

 

 

A címlapunkhoz mérhető az öröm, hogy Buda Flóra Anna elhozta az idei Berlinalén a legjobb LMBTQ rövidfilmért járó Teddy-díjat. A rendezővel készített interjúnkat a Mozgókép rovatunkban olvashatjátok. Ha már filmek: március végén jön a hetedik Friss Hús, és a rövidfilmes fesztivál rögtön két LMBTQ blokkban is kínál díjnyertes darabokat.

Megismerkedhetünk a Google egyik munkatársával, egy transz fiúval is: Eli Stevens a transz emberek életét olyan szemszögből mutatja be konferenciákon, amelyre kevesen látnak rá. Bemutatkozik egy olyan meleg, roma pár, akik a többszörös előítéleteket leküzdve harcolnak az álmaikért. Visszapillantó rovatunkat Magnus Hirschfeld munkásságának szenteljük – a melegjogi aktivista orvos száz évvel ezelőtt egészen a német parlamentig jutott a homoszexualitás dekriminalizálását követelő javaslatával.

Ezek után könnyedebb vizekre evezünk, rögtön például a beach body elérésével, vagy épp a legnagyobb idei pride-okkal. Bátran mondhatjuk: márciusra is csupa izgalmas olvasnivalót kínálunk!

 

 

Kocsis G. János
főszerkesztő

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb