Kultúra

Jubileum a Telekom VOLT Fesztiválon

Idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Sopron mellett található VOLT, mely idén is 6 napon át vár benneteket június 26. és július 1. között. A szervezők e jeles évforduló alkalmából olyan masszív line up-ot raktak össze, amilyenre még azt hiszem, nem volt példa. A VOLT azonban több, mint egy ütős fesztiválkupac. Nem csak hazai, de nemzetközi szinten is egyre meghatározóbb rendezvény. Megjegyezem, joggal, de lássuk pontosan, miért!

 

hirdetés

 

2016-ban hagyományteremtő szándékkal indult útjára a Petőfi Rádió díjátadó show-ja, mely egész pontosan Petőfi Zenei-díj néven fut. A tavalyihoz hasonlóan, idén is 2,5 órás show-val készülnek a szervezők a hazai popszakma kitüntetésére a fesztivál mínusz egyedik napján. Az eseményt tévében, online, rádión keresztül és természetesen élőben is lehet követni, viszont csak a helyszínre látogatóknak adatik meg, hogy a Boiler Room-ban elsőként 3 órás szettel tavaly debütált, 53 éves legendára, Fatboy Slim-re bulizzanak a díjátadót követően.

A szervezők kedden, a 0. napon máris bevetik a fesztivál legnagyobb headlinerének számító zenekarát: érkezik az amerikai Linkin Park, akiknek 2003-ban megjelent Meteora albumba a mai napig nem engedi őket kikopni a rádiók lejátszási listájáról. Olvasóink szerencséjére ez nem hangos könyv, így hiába is énekelnék. Helyette inkább bátran állítom, hogy szinte nincs olyan önök között, köztetek, aki ne hallotta volna már a Numb, a Faint vagy a Somewhere I Belong című számot. A Linkin Park előzenekaraként a hazai rajongók nagy örömére újra színpadra lép a 2015-ös nyarat búcsúzással záró rockbanda, a Subscribe, majd az est megkoronázásaként az i-re a pontot végül a BRAINS zenekar teszi fel a Nagyszínpadon. Aki csak erre a napra utazna Sopronba, annak ajánlatos a jegyét időben beszereznie, ugyanis a teltház már a nyitás előtt szinte garantált!

 

 

Két napot átugorva szeretnék egy picit a péntekről mesélni, ugyanis ezen a napon lép fel egy szintén amerikai zenekar, mégpedig a Paramore. 2004-es indulásuk óta bezsebeltek  egy Grammy-díjat, öt nagysikerű lemezzel és sokmilliós rajongótáborral büszkélkedhetnek. Hayley Williams énekesnő és társai jó érzékkel alakították ki sajátos rock-stílusukat, amely néhol punkos, néhol melankolikus, de mindig dallamos és slágeres. Sikerükhöz nagyban hozzájárult a 2008-as Twilight-film, melynek soundtrackjén két dallal is közreműködtek.

Az elképesztő sztárparádé azonban itt még korántsem ér véget, így a teljesség igénye nélkül most ideteszek pár nevet, ami láttán remélem, mindenkinek felcsillan a szeme: Ellie Goulding, Martin Garrix, Imagine Dragons, Fritz Kalkbrenner, Pendulum live, Enter Shikari, Years & Years, Jess Glynne, Lost Frequences, Of Mice And Man, The Devil Wears Prada, Sigala, Knife Party, Hernan Cattaneo…  és természetesen a hazai pop/rock szcéna szinte kivétel nélkül!

A szervezők a VOLT esetében is rájöttek, hogy a nappalok nem feltétlenül csak a koncertekről kell, hogy szóljanak, így az előző évekhez hasonlóan egyre több kulturális program várja az ide látogatókat. Ezek közül elsőként szeretném kiemelni a családi- és gyerekprogramokat a Civil Zóna nevű helyszínen és környékén. Lesz itt minden, amitől egy tisztességes gyerek azonnal lázba jön: bábszínház, játszóház, cserkészet, kézműves foglalkozások, csodák palotája, és ingyenes backstage-túra, melyre 12 év alattiakat várnak 1 fő felnőtt kísérővel. (Akinek van ilyen csemetéje kölcsön, kérem, azonnal jelezze!)

 

 

A felnőttebb korosztály igényeit sem csak a koncertekkel szeretnék kielégíteni Sopronban: érkezik a Karzat Színház, hazánk legnagyobb utazó játéktársulása. Megy a gőzös című műsorukban egy éneklő-zenélő kisvasút elevenedik meg és indul útnak a fesztivál területén. Az interaktív előadás során hegyek és völgyek, színpadok és programsátrak között zakatol a vonat, miközben kényelmesen és dalolva lehet eljutni egyik programhelyszíntől a másikig.

A nappali zakatolás mellett azonban éjszaka is érdemes lesz színpadok mellé nézni, ugyanis a Tűzmadarak zsonglőrcsoport is jelen lesz a fesztiválon. A 2000-ben alakult társulat számos hazai fellépésük mellett külföldi szerepléseik során elsősorban Európa országaiban voltak, de megfordultak az Egyesült Államokban, közel-keleti országokban és Indiában is. Elsődleges műsoraik a tűztánc show-k, melyekben egyedülállóan ötvözik az akrobatikát, a tűztáncot és innovatív eszközökkel, látványos effektusokkal kápráztatják el közönségüket. Ugye milyen izgalmasan hangzik? Irány a VOLT fesztivál idén nyáron is!

 

Telekom VOLT Fesztivál 2017 tv spot

Várunk a 25. Telekom VOLT Fesztiválon! www.volt.hu

 

Terminál M. Viktor

 

Previous post

Órákkal a megnyitó előtt lefújták a World OutGames játékokat

Next post

Nyálcsorgató - Az ausztrál fitneszmodell