Kultúra

Jövőre jön az első Valentin-napi melegfilm

Számtalan Valentin-napi filmet találunk, ha kedvünk támad egy kis romantikus kikapcsolódásra a televízió előtt, de eddig még nem találkozhattunk olyan alkotásokkal, amelyek queer szereplőket helyeznek a reflektorfénybe. Ez azonban 2020 februárjától másként lesz.

A Freeform amerikai csatorna bejelentette, hogy A fiúk a klubból hőn szeretett Emmettje, Peter Paige, akinek olyan sorozatokat köszönhetünk, mint a Good Trouble vagy a The Fosters, felel a film rendezéséért. A film maga pedig a The Thing About Harry címet viseli majd – írja az Advocate.

 

Jake Borelli

 

A Grace klinika nyíltan meleg sztárja, Jake Borelli alakítja Samet, egy meleg férfit, aki útnak indul Chicagóból, hogy részt vehessen szülővárosában, Missouriban egy eljegyzési partin. A kisváros azonban a régi sérelmeket idézi fel benne, hiszen gimnáziumi előbújását több iskolai bántalmazás követte. Utazását csak még érdekesebbé teszi, hogy középiskolai „végzetével”, Harryvel kell társulnia útja során. Harry egy kissé arrogáns sportoló, aki viszont talán végre rátalálhat önmagára a Sammel való úton.

A két férfinek végül egy éjszakát egy útszéli motelben kell töltenie, ahol olyan kötelék alakul ki kettejük között, amely még valami többet is ígérhet számunkra, mint barátság.

A Freeform jellemrajza alapján Sam egy jóképű, vicces, intelligens meleg férfi, aki talán túlságosan idealista világképpel lett megáldva. Mindeközben Harry egy érzelmileg bonyolult lélek, ígéretes sportoló, és élete során számtalan összetört szívet hagyott maga után.

A The Thing About Harry igazi sztárparádét vonultat fel, hiszen Jake Borelli mellett maga a rendező, Peter Paige is kamerák elé áll, mint Sam lakótársa. De mellette megjelenik a Queer Eye-ból jól ismert Karamo Brown is, mint egy igazán igényes, kifinomult meleg férfi, valamint Britt Baron, aki Sam legjobb barátját alakítja.

„Nagy megtiszteltetés együtt dolgozni a Freeformmal, ahol olyan filmet készíthetünk, amelyben LMBTQ főszereplőket vonultatunk fel. A valódi egyenlőség csupán akkor lesz teljes, ha mindenki viszont láthatja magát a filmekben, a zenében és a történetekben, amelyek leírják kultúránkat. […] A kilencvenes években meleg férfiakként, amikor a mozikba került egy romantikus vígjáték, végignéztük, ahogy a főszereplő hölgy szerelembe esik, és elképzeltük, milyen is lenne, ha az ő szavait egy férfi mondaná a főszereplő férfinak. Mindig is szerettünk volna készíteni egy filmet, egy romantikus vígjátékot, amelyet nem kell lefordítani a queer fiúknak. És éppen az ilyen dolgok miatt érdemes folyamatosan megújítani a műfajokat, hogy új és mindenre kiterjedő szintre emelhessük őket”

– nyilatkozták a készítő gárda tagjai, Peter Paige, Greg Gugliotta és F. J. Denny.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin