Hírek

Jóval több leszbikus, mint meleg pár válik

Az Egyesült Királyság két tagországában, Angliában és Wales-ben 2014. március 29-én vált törvényessé az azonos neműek házassága. És a házasságkötés lehetősége magával hozta a válás lehetőségét is. A statisztikai hivatal adatai szerint míg 2015-ben csak 22 azonos nemű pár adta be a válókeresetet (12 leszbikus és 10 meleg pár), addig ez a szám tavaly 112-re duzzadt. De milyen további információ áll emögött?

Nem mindig az ásó, kapa, nagyharanggal ér véget

Talán sokakat meglephet, de a válók túlnyomó többségét leszbikus párok tették ki tavaly, méghozzá 78 százalékukat, ami több, mint az összes váló háromnegyede. Nőknél az átlagéletkor 38.2 év, míg férfiaknál 40.4 év volt.

Ami pedig a házasságban eltöltött évek számát illeti – és a statisztikai hivatal beleszámítja azokat az éveket is, amiket a párok bejegyzett élettársi kapcsolatban töltötték és külföldön korábban már megkötött házasságuk idejét – a férfiaknál a medián 4.6, míg a nőknél 2.2 év.

Az intézet kiemeli, hogy Nagy-Britanniában általánosságban is nőtt a válások száma 2016-ban 2015-höz képest, méghozzá 5.8 százalékkal.

Lenny Kravitz post inject banner
Previous post

Szexuálisan zaklatta fiatal fiú interjúalanyait a Mária Rádió munkatársa

Next post

Rózsaszínbe borul a Lánchíd – Október a mellrák elleni küzdelem hónapja