Kultúra

Jótékonysági koncert a Trafóért

 

Balszerencséjére a Trafó abban a Sberbankban tárolta az összes pénzeszközét, amelynek a működését a háború következményeképpen felfüggesztették, elvágva az intézményt a forrásaitól. Erről március 9-én részletesen írtak a közösségi médiában:

“Bár a járványhelyzetből adódó szabályozások enyhülnek, most egy új kihívással áll szemben a Trafó. A pénzügyeinket bő húsz éve ugyanaz a bank kezelte. A Volksbanknál nyitottuk a számlánkat, majd a tulajdonosváltás után is maradtunk, immár a Sberbank ügyfeleiként. A Trafó összes pénzeszközét itt tároltuk – egy olyan bankban, melynek a működését a múlt hét folyamán felfüggesztették, ezzel elvágva minket a forrásainktól.
Jelenleg azon dolgozunk, hogy a veszteség ellenére is folytathassuk a munkát, és minél zavartalanabbul üzemeljen a ház. A Fővárosi Önkormányzat (a Trafó fenntartója) gyors segélyének köszönhetően rendezni tudtuk a februári pénzügyi kötelezettségeinket.
Még mi sem látjuk pontosan, mit hoz a jövő, mennyiben érinti ez a programjainkat, a terveinket, viszont fontosnak tartjuk, hogy transzparensek maradjunk veletek ebben a helyzetben.
Köszönjük a türelmeteket, hogy velünk vagytok – és várunk benneteket a programjainkon addig is, míg ki nem tisztul a kép.”

Ahhoz, hogy folytathassa a működését a Trafó, most minden eddiginél fontosabbá vált, hogy nyüzsögjön a ház – ezért május közepére összehívnak több olyan művészt, akinek sokat jelent a Trafó, hogy egy össznépi jammelés keretében a közönségével együtt futhassanak neki az idei évad utolsó heteinek.
A Töltés tehát egy jótékonysági koncert: a jegybevétel teljes összegét arra fordítják, hogy tovább üzemelhessen a ház. További információkért keressétek az esemény Facebook-oldalát!

Töltés – Koncert a Trafóért
Helyszín: Trafó, Nagyterem
2022. május 17. 19:00

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb