Hírek

Jótékonyságból vetkőzött az egyetemi rögbicsapat

A Broken Rainbow névre hallgató szervezet, amely kapcsolati erőszakot elszenvedett LMBT embereknek nyújt segítséget, a múlt hónapban figyelmeztetést kapott: tartozásaik miatt veszélybe került az áldozatok által hívható telefonvonaluk.

A londoni King’s College rögbicsapatának tagjai őket kívánják megsegíteni a naptár bevételeivel, amelyhez meztelenre vetkőztek. A fotósorozat elkészítéséhez a Roar nevű egyetemi újság nyújtott segítséget, a képek is az egyetemi kampusz különböző pontjain készültek: az intézmény biztosította támogatásáról a projektet. A naptárat ezen a honlapon tudjátok megvásárolni, a további képeket pedig itt fogják online publikálni.

Az első nyilvánosságra hozott kép a naptárból

Az első nyilvánosságra hozott kép a naptárból

A Broken Rainbow évente több, mint 5000 embernek nyújt segítséget; adataik alapján az LMBT emberek negyede szenved el kapcsolati erőszakot. A szervezet szóvivője hálásan nyilatkozott a felajánlás kapcsán: “Nagyon örültünk neki, amikor a Roar-ból megtudtuk, hogy a naptár bevételeit idén a Broken Rainbow-nak adományozzák. Szerintünk igen bátor döntés a lap részéről, hogy minket választottak, mert az LMBT közösségen belüli kapcsolati erőszak ritkán kerül csak felszínre, és emiatt magán a közösségen is belül elég rejtetten van jelen. Nagyon sok LMBT fiatal hív minket, és reméljük, hogy a naptár megvásárlásával jobban tudatosul bennük ez a probléma, és az is, hogy ha nekik vagy egy ismerősüknek segítségre van szüksége, ránk számíthatnak.”

A rögbicsapat kapitánya, Barney Lynock a következőket mondta: “Annak ellenére, hogy ez a világon a legelterjedtebb szabadidős tevékenység, a sportra továbbra is árnyékot vetnek a kiközösítés különböző formái, legyen szó bőrszínről, nemről vagy szexuális irányultságról. A probléma a sport minden szintjén jelen van az amatőröktől a profikig, a megszállott rajongótól az újoncokig. Annak érdekében, hogy igazságosabb, etikusabb és egyenlőbb sportlehetőségeket biztosítsunk mindenkinek, kötelességünk felhívni a figyelmet a kiközösítés minden formájára.

Ennek jegyében döntöttünk úgy, hogy nyilvánosan is kiállunk az LMBT közösség ügye mellett. Azzal, hogy ledobtuk a mezünket egy naptár erejéig, reméljük, hogy az embereket sikerül emlékeztetni rá, hogy a sportot megmérgező homofób, előítéletes nézetek ellen továbbra is küzdeni kell, mert ezáltal megváltoztathatjuk a klubokat illető azon sztereotípiát – ami egyetemi szinten különösen erős -, amely szerint elutasítóak lennének.”

A Roar szerkesztője, Dulcie Lee is megszólalt: “Ez a naptár megmutatja, hogy a homofóbiával bárki szembeszállhat, legyen az egy bulvárlap, egy férfi rögbicsapat vagy a világ egyik vezető egyeteme. Reméljük, hogy akik megvásárolják a naptárat, élvezik majd a látványt, de közben azokról a rejtett borzalmakról sem feledkeznek meg, amik nap mint nap megkeserítik társaik életét.”

Previous post

Saját édesanyja hordta ki egy angol férfi gyermekét

Next post

Sam Smith a buzizást hallgatta egész gyerekkorában