Hírek

Jönnek az LMBTQ Barbie párok?

Talán hamarosan azonos nemű Barbie párokkal is találkozhatunk a boltokban

Egy meleg párnak Texasból esélye van rá, hogy behozza a köztudatba és természetesen a boltok polcaira az azonos nemű párokból álló Barbie és Ken babák szettjét. 

Matt Jacobi és partnere, Nick Caprio a következő héten kezdik el tárgyalásaikat a Mattel játékgyárral, annak reményében, hogy sikerül azonos nemű párokként piacra dobni a Barbie és a Ken babákat – írja a Pink News.

Az ötlet onnan eredt, hogy ajándékot kerestek Jacobi unokahúgának, de sajnos nem találták a megfelelőt. Szerettek volna valami olyat adni a nyolcéves Natalie-nak, aminek jelentése van, és ami rájuk emlékezteti őt. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy összepárosítanak két Ken babát, és a szettbe két kislánykorú Barbie babát is beletesznek, akik Natalie-t és húgát szimbolizálják az esküvőn, mint virágszórók. Ez azért is lett eredeti és szívhez szóló ajándék, mivel a pár jövőre tartja meg esküvőjét, ahol a két kislány kapta a virágszórók szerepét. 

Éppen ezért álltak elő az ötlettel, hogy olyan párosítások is a polcokra kerülhetnének az esküvői témában, mint két Barbie vagy két Ken, és mivel 1959 óta, amikor is elkészültek az első Barbie babák, mindig Barbie és Ken alkottak egy párt. 

Az is felmerült, mit szólnának ehhez a heteroszexuális szülők, de Nick Caprio szerint ezt a témát egyébként sem lehetne elkerülni a családokban. Mivel egyre több azonos nemű pár vállal gyereket, így az iskolákban is egyre több gyereknek lesznek meleg szülei, tehát nem kellene ezt problémaként felfogni. 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb