Színes

Jön a választható szexuális orientáció a Sims 4-ben

 

Az életszimulátor eddig is megadta a lehetőséget, hogy dédelgetett Simünket azonos nemű társsal hozzuk össze. Időnként azonban becsúszott egy-egy meglepő fordulat: amikor már régóta dolgoztunk azon, hogy fellobbanjon a szerelem, egy óvatlan pillanatban az elkóborolt Sim képes volt akár egy random idegenbe is beleszeretni egy hosszabb beszélgetés után – aki bármilyen nemű lehetett. Aztán ott álltunk a zöldfülű, pályakezdő fiatalemberünkkel, akit végre összehoztunk a gazdag álompasival, erre Simünk mellette beleszeretett a szomszéd idős hölgybe is. Micsoda dráma kerekedett az ilyen helyzetekből!

A következő frissítéssel érkező új funkcióval már a kezdeteknél beállítható lesz az egyes Simek szexuális orientációja, ehhez pedig több paramétert is megadhatunk. A játék hivatalos oldalán mindezt azzal indokolják, hogy a készítők elkötelezettek az LMBTQ közösség képviselete mellett. (Ezt szem előtt tartva vezették be például nemrég a választható névmások funkcióját is, amelynek olyan nyelveken van jelentősége, ahol létezik a grammatikai nem.) Ahogy szinte minden más, úgy az új beállítások menet közben is módosíthatók a játékban.

A bejelentéssel egy időben egy további érdekesség is kiderült. Bár az alkotók a testalkat, az öltözködés, a névmások, az orientáció és a külső megjelenés beállításaival tág teret engednek a felhasználóknak, a játékban azonban továbbra is csak két nem létezik, a nembináris nemi identitásnak – egyelőre – technikai akadálya van. Mint írják, a Sims 4 már egy nyolc éves játék, és olyan rendszereket használ, amelyeket eredetileg a nemi binaritás szem előtt tartásával terveztek.

“Az azóta eltelt évek alatt olyan fontos lépéseket tettünk, mint a nemek és a névmások testreszabása, most pedig a szexuális orientáció. Ez az út azonban még nem ért véget, sok lépés vár még ránk. A megfelelő mechanikai rendszerek, amelyek teljes mértékben támogatják a nembináris Simeket, egy újabb lépés lesz ezen az úton.”

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb