Kultúra

Jön a Disney első nyíltan meleg, mozifilmes karaktere

A brit színész, Jack Whitehall fogja alakítani a Disney első nyíltan meleg karakterét a készülő Jungle Cruise című filmben. Az 1988-ban született színészt itthon egyébként legközelebb A diótörő és a négy birodalom című filmben láthatjuk, amit szintén a Disney jegyez.

 

 

A még javában forgatott új filmben partnerei Dwayne Johnson és Emily Blunt lesznek. A XIX. században játszódó történet szerint egy esőerdei látogatáson egy apró csónak a veszedelmes ragadozókkal teli dzsungelben viszi utasait, amikor varázslat történik.

Sok egyéb még nem derült ki, annyi azonban igen, hogy Whitehall fogja alakítani Emily Blunt nyíltan meleg testvérét, aki a The Sun értesülései szerint egy magabiztos, nagyhangú és vicces karakter.
(Hát ne legyen igazam, de ez akár egy olyan sidekick karakter is lehet eddig, mint Shrek mellett volt a Szamár.)

 

 

A filmet javában forgatják, pár kulisszatitkot és videót Johnson már megosztott a közösségi médiában, a bemutató 2019 októberében várható, a szerepnek pedig Whitehall nagyon örül.

Mások kevésbé.

A közösségi médiában többen is felháborodtak, hogy ahogyan a közelmúltban Scarlett Johansson nem játszhatott el egy transznemű férfit, ugyanúgy nem pont a heteró Whitehallnak kellene ezt a szerepet játszania, amikor Hollywoodban akadnak nála jobb és nyíltan meleg színészek is.

A felháborodás másik oka, hogy a jelek szerint egy heteroszexuális fehér férfi fog a meleg sztereotípiákra rájátszó karaktert alakítani, és ez utóbbi nagyobb ellenérzéseket vált ki sokakból, mint az előbbi.

Azt mi tesszük hozzá, hogy ugyan más okból, de valószínűleg a hírhedten homofób Walt Disney sem lenne elragadtatva, aki anno kirúgta legnagyobb sztárját, amikor megtudta róla, hogy meleg.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb