Hírek

Jöhet a Grindr kedvesebb verziója, a Kindr

 

Évek óta kritizálják a Grindrt, amiért nem tesz semmit a felhasználók között elharapózó rasszizmus és transzfóbia ellen. A főleg meleg és biszexuális férfiak körében népszerű randiapp a hivatalos Instagram csatornáján osztott meg egy – egyelőre rejtélyes – posztot. A Grindr nevet Kindr alakra cserélték, ami szójáték az angol kind (kedves) kifejezéssel, a poszt így a feltételezések szerint egy elfogadást segítő kampány része lehet.

 

A post shared by Grindr (@grindr) on

 

“Amikor valaki olyasmit mond, hogy “nem randizok feketékkel”, akkor az összes fekete emberről beszél, ami szexuális rasszizmus”

– meséli egy olyan felhasználó, ami megtapasztalta az elutasításnak ezt a formáját az applikációt használva.

“A Grindrben ott van a potenciál és rendelkezik minden erőforrással, hogy az LMBTQ közösség számára valamilyen pozitív és előremutató applikációvá váljon a jövőben. Csak a remélni tudom, hogy megteszik az ehhez szükséges lépéseket”

– ezt már Munroe Bergdorf transz aktivista és modell írta, aki korábban felszólította a céget, hogy tegyen valamit a rasszizmus és a diszkrimináció ellen. Tette mindezt az után, hogy elküldte a Grindrnek azoknak a sértő üzeneteknek a képernyőmentéseit, amit a követői kaptak az appot használva.

 

 

A jelenség itthon sem ismeretlen, a Magyarországon megforduló, főleg ázsiai származású külföldiek mesélik időnként megütközve, hogy rasszista mondatokkal rázzák le őket. Pedig egy “bocs, nem téged kereslek” is bőven elég lenne. Szóval csak kedvesebben, srácok! Kindr.

 

 

 

 

hirdetés
Previous post

Itt az új Ádám&Dani rész három ikonikus meleghimnusszal

Next post

A 45 év feletti meleg férfiak nagy valószínűséggel egyedülállóak lesznek