Nagyvilág

Joe Biden bejelentette az Egyesült Államok első meleg miniszterjelöltjét

Néhány nappal ezelőtt beszámoltunk róla, hogy Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok 81 millió szavazattal megválasztott elnöke mindenképpen szerepet szán Pete Buttigieg korábbi meleg elnökjelöltnek a felálló új adminisztrációban.

A The Times akkor azt írta, hogy tekintettel veterán múltjára és idegennyelv-ismeretére, diplomáciai megbízást kaphat, például kínai nagykövetként, ám úgy fest, Joe Biden kormányában landol majd, a közlekedési tárca élén.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Joe Biden (@joebiden) által megosztott bejegyzés

 

Jelölése önmagában történelmi pillanat, korábban ugyanis az Egyesült Államokban egyetlen alkalommal sem jelöltek minisztérium élére nyíltan az LMBTQ közösséghez tartozó személyt. Amennyiben a szenátus – ahol jelenleg ellenzéki, republikánus többség van – jóváhagyja, úgy ő lesz az első nyíltan meleg miniszter az észak-amerikai országban.

A férjével tavaly a Time címlapján is szereplő Pete Buttigieg korábban egy indianai város, a százezer fős South Bend polgármestere volt, majd versenybe szállt a Demokrata Párt elnökjelöltségéért. Bár az első előválasztást ő nyerte meg, végül visszalépett a végül a jelölést elnyerő Joe Biden javára.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin