Hírek

Jobboldali pletyka terjed a transznemű Michelle Obamáról

A Netflix médiaszolgáltató oldalán már elérhető és megtekinthető a Michelle Obama életét feldolgozó Becoming című dokumentumfilm, amely az Amerikai Egyesült Államok transzfób-jobboldali bugyraiban egy régi-új pletykát segített újult erővel lángra lobbantani.

Eszerint a volt First Lady (2009-2017) valójában transz férfi  és Barack Obamával közös két gyermekük, Malia és Sasha nem is az övéké, hanem egy házaspártól kérték kölcsön őket. A pletyka természetesen nemcsak valótlan, de egyben azt is sugallja, hogy transzneműnek lenni szégyellni és titkolni való dolog.

 

Az Obama család: Malia, Michelle, Barack és Sasha

 

A konteót egy bukott kaliforniai republikánus kongresszusi jelölt, DeAnna Lorraina gerjeszti nagy hévvel és különösen a Twitter közösségi oldalon csámcsog rajta az erre kapható jobboldali közönség.

A tökéletesen rosszul használt és zavaros terminológia, valamint érvkészlet szerint Michelle nem lehet születése óta nő, hiszen ahhoz túl erős a csontozata (így azonban nem transz férfinak, hanem transz nőnek számítana), arról nem is beszélve, hogy néhány fényképen a szoknyája fodrozódása azt sugallja: pénisze van.

 

 

További bizonyítékul szolgál egy másik összeesküvés-elmélet gyártó, Alex Jones összevágott videófelvétele, amelyben a volt elnök és férj, Barack Obama a Michael (férfi)nevet emlegeti. A szerkesztett felvételből nem derül ki, kire utal Obama, azonban feltételezhető, hogy élete folyamán összefutott néhány Michaellel.

A Becoming című dokumentumfilm a magyarországi Netflix-előfizetők részére is elérhető.

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb