Kultúra

Jobban fogy a meleg nyusziról szóló könyv, mint a homofób amerikai alelnök mesekönyve

Ha valaki nem tudná, éppen a nyuszik háborúja zajlik az amerikai mesekönyv-piacon.

A történet hátteréhez tudni kell, hogy az Amerikai Egyesült Államok alelnöke, Mike Pence és családja egy Marlon Bundo névre keresztelt nyulat nevel. Ő a BOTUS, azaz Bunny Of The United States, akiről mesekönyvet is írtak. A történetet Pence lánya szőtte, a lapokat felesége illusztrálta.

Az alelnöknek és az általa hangoztatott politikának azonban számos kritikusa van. Közéjük tartozik a Last Week Tonight műsorvezetője, John Oliver is, aki kreatív csapatával úgy döntött, maguk is kiadnak egy mesekönyvet. Ennek főszereplője ugyancsak Marlon Bundo, e történet szerint Marlon meleg és a szerelmet keresi.

A meleg Marlon Bundo

E mesekönyv is komoly publicitást kapott, John Oliver többek között Ellen DeGeneres műsorában mesélt róla. Az eladásból befolyó bevételeket kizárólag jótékony célra, az LMBT-közösséget támogató projekteknek ajánlják fel.

Melyik könyv fogy jobban? Az eladási adatok alapján könnyen nyomon követhető. A meleg Marlon Bundóról szóló gyerekkönyv kategóriában nyomtatott verzióban és hangoskönyvben az első, Kindle-verzióban a második helyen áll (a Pence-féle könyv a harmadik), de ami igazán lenyűgöző, hogy John Oliverék minden kategóriát egybevetve is az élen járnak. Persze az alelnöki családnak sem kell szégyenkeznie a maguk negyedik helyével.

Hozzá kell tenni, a Pence-családot egyáltalán nem zavarja az alternatív mesekönyv megjelenése, a BOTUS hivatalos Instagram oldalán is látható egy fénykép az alelnök lányával, aki a meleg nyusziról szóló könyv borítóján látható csokornyakkendőhöz hasonlóba öltöztette Marlon Bundót.

Az alelnöki család által megjelentetett könyvből befolyó bevételek is jótékony célra mennek, gyerekek számára szervezett művészeti terápiákat támogatnak vele.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin