Színes

Jennifer Coolidge az „összes gonosz melegnek” hálás

A hétvégén került megrendezésre az Emmy-díjátadó. A 2023-as színész-szakszervezeti sztrájkok miatt az eredetileg tervezett dátum helyett négy hónap csúszással, de teljes formában tért vissza, lenyűgöző megjelenésekkel a vörös szőnyegen, és lehengerlő beszédekkel a színpadon. A győzelmek között bő számmal szerepelnek a queer közösség sztárjai és leghangosabb támogatói is.

Utóbbiak közül az egyik legemlékezetesebb beszéd és köszönetnyilvánítás egyértelműen Jennifer Coolidge-é.

A komika olyan színésztársakat utasított maga mögé a drámai sorozat legjobb női mellékszereplője kategóriában, mint A korona Elizabeth Debickije és az Utódlás J. Smith-Cameronja. Coolidge a Fehér Lótuszban játszott elragadóan ostoba – és határozottan halott – karakterért, Tanya McQoidért kapta a díjat.

 

 

Mike White [A fehér lótusz alkotója], köszönöm ezt… hogy lehetőséget adtál nekem, hogy eljátszhassam ezt a hihetetlen karaktert” – mondta. „Szeretnék köszönetet mondani az összes gonosz melegnek” – tette hozzá, utalva a sorozat sokat emlegetett mondatára: „Ezek a melegek… meg akarnak ölni!„.

Ami pedig a rekorddöntögetést illeti, a RuPaul’s Drag Race folytatta történelmi Emmy-sikersorozatát, és ötödik alkalommal nyerte el a Kiváló valóságshow-versenysorozat díját – ez minden idők második legtöbbet díjazott versenysorozata, a The Amazing Race után.

A házigazda és névadó RuPaul Charles a színpadra lépve, a 15. évad szereplőitől körülvéve a jelenleg különösen az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban uralkodó drag queen ellenes politikai játszmáknak, de a rajongó közönségnek is üzent.

 

 

Nagy megtiszteltetés számunkra ez a díj” – kezdte a 63 éves sztár. „Ti, srácok, egyszerűen imádnivalóak vagytok, amiért megtiszteltétek a műsorunkat és elismertétek ezeket a királynőket.”

Majd hozzátette: „És figyelj, ha egy drag queen fel akar olvasni neked egy történetet a könyvtárban, hallgasd meg. Mert a tudás hatalom. És ha valaki megpróbálja korlátozni a hatalomhoz való hozzáférésedet, az csak meg akar ijeszteni téged.”

A hónap elején RuPaul folytatta saját történelmi Emmy-díj-sorozatát, és zsinórban nyolcadik alkalommal nyerte el a valóságshow vagy versenysorozat kiváló műsorvezetője díjat – ez a legtöbb, amit egy műsorvezető valaha is elnyert. És egyben ő a legtöbb díjat kapott fekete személy is az Emmy történetében.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin