Kultúra

Jégember bizony meleg – újabb X-Men coming outolt

Néhány napja kiszivárgott pár oldal a legújabb X-Men képregényből, és ahogy azt a rajongók már régóta pedzegették, Jégember – azaz Iceman – csakugyan meleg. 

Balról jobbra: Jean Grey, Küklopsz, Jégember, Angyal és Bestia
Balról jobbra: Jean Grey, Küklopsz, Jégember, Angyal és Bestia

Az All-New X-Men névre keresztelt legújabb kiadásban az eredeti alapító csapat tagjai – Angyal, Bestia, Jean Grey, Küklopsz és Jégember – a jövőbe utaznak, hogy a későbbi mutánsok oldalán harcoljanak a világ megmentéséért.

A hetedik kötet kiszivárgott lapjain Bobby Drake – vagyis Jégember – elismerő megjegyzést tesz egy nőtársukra, mire Jean Grey félrehívja, és közli vele, hogy gondolatolvasó képessége miatt ismeri Bobby valódi érzéseit és tudja, hogy csak a többiek miatt tesz úgy, mintha a lányok tetszenének neki. A srác először tagadja a dolgot, de Jean megnyugtatja, hogy mindannyian elfogadják, és hogy akkor coming outol a többiek előtt, amikor neki kényelmes.

Arra sajnos se Bobby, se mi nem kapunk választ, hogy akkor a jövőbeli, idősebb énje hogyan lehet hetero, de valószínűleg ez történik, ha a képregényírók kissé felelőtlenül játszanak az idősíkokkal. Jégember a sztori végén még viccelődik egy sort azon, hogy vajon Angyal is meleg-e, és amikor Jean nemmel válaszol, csak ennyit felel rá: “Á, úgyis túl jó lenne nekem.” 

northstarwedding
Sarkcsillag (jobbra) és férje, Kyle

 

Az X-Men-történetek nem titkoltan a kirekesztés elleni harc popkulturális szimbólumai, és ha figyelembe vesszük, hogy a szereplők legnagyobb részének körülbelül a pubertás alatt mutatkozik meg a mutáns képessége – akkor, amikor a szexualitás is -, nem nehéz a mutánsokat az LMBT közösség allegóriájaként értelmezni. Talán épp ebből kifolyólag ebben a szériában jelent meg a Marvel első nyíltan meleg szuperhőse, Sarkcsillag (Northstar), aki 1992-ben bújt elő, és 2012-ben meg is házasodott.

xmen1

xmen2

xmen3

xmen4

xmen5

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb