Hírek

Japánban azonos nemű párok indítanak pert a kormány ellen

Tíz azonos nemű pár úgy döntött Japánban, hogy beperelik a kormányt, amiért az nem ismeri el a házassági egyenlőséget. 

Bár Japán azon ázsiai országok közé tartozik, ahol viszonylag nagy elfogadásra találnak az azonos nemű párok, az egyenlőség korántsem teljes. Éppen ezért tíz azonos nemű pár pert indít a kormány ellen, amiért az nem ismeri el a házassági egyenlőséget – írja a Gay Star News.

Az ország törvényei közt olvasható, hogy a házasság csakis közös megegyezésen alapulhat, és pontosan nem tér ki a házaspárok nemére. Éppen ezért az ügyvédek, akik a pert indító párokat képviselik, azt mondják, hogy ez alapján az azonos neműek házasságát igen is el kellene ismernie a kormánynak. 

Azonban a kormány kijelentette, hogy a ”férj és feleség” jelzők a polgári törvényben és a családi regisztrációs törvényben csakis a heteroszexuális párokra érvényesek. E mellett még júliusban egy alsóházi törvényhozó nagy port kavart megjegyzésével, amikor is azt mondta, az azonos nemű párok terméketlenek, és nem segítik a népesség növekedését az országban. 

Még sem kell feladni a reményt, hiszen Japán legtöbb városában engedélyezték az azonos nemű pároknak, hogy hivatalosan regisztrálják párkapcsolatukat a helyi önkormányzatoknál egy partnerségi eskütétel által. 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin