Kultúra

Januárban különleges Harry Potter-koncert Budapesten

A magyar közönség első alkalommal vehet részt olyan szimfonikus koncerten, ahol a zenekar élőben kíséri minden idők egyik legnépszerűbb filmeposzának vetítését.

Nagyszabású Harry Potter-koncertsorozat indul, ami a népszerű filmeposzt ünnepli. A 2016 júniusában megkezdett világkörüli turné újabb káprázatos élményekkel gazdagítja J. K. Rowling már eddig is varázslatos világát. A sorozat első darabja a Harry Potter és a bölcsek köve című filmzenei koncert lesz, amit itthon a Magyar Virtuózok Zenekar előadásában láthatunk 2017. január 21-én a budapesti Papp László Sportarénában. Az esemény során a szimfonikus zenekar élő háttérzenét biztosít a film eredeti nyelven, magyar felirattal történő vetítése alatt. A közönség előtt nagy felbontású, 12 méter átmérőjű vásznon kel újra életre a film varázslatos világa, miközben a zenekar John Williams feledhetetlen zeneműveit játssza.

 

harry_potter_05

 

A rajongók számára kötelező és a maga nemében páratlan sorozatot az a CineConcerts hozta tető alá, ami az élő zene és mozgókép kombinációjából álló showműsorok vezető producere a világon. A Justin Freer producer/karmester és Brady Beaubien producer/író által alapított cég világszerte milliós látogatottságú zenei eseményeket szervez, melyek újradefiniálják az élőzenés élményeket. A legújabb élő filmkoncertjeik között szerepel például a Gladiátor, A Keresztapa, Az élet csodaszép, vagy épp a DreamWorks animációs filmjei. Ennek köszönhetően Justin Freer rövid időn belül a filmzenei koncertek egyik legkeresettebb karmestere lett, rengeteg filmvetítéssel egybekötött szimfonikus élő koncerten vezényelt már. Olyan világhírű zenekarokkal lépett fel, mint például a Chicagói Szimfonikusok, a Londoni Filharmonikusok vagy a New York-i Filharmonikusok. Közös cégük a szórakoztató élőzenei produkciók elsőrangú alkotója, egyaránt szerveznek egész estés, zenével kísért filmvetítést, zenés interaktív sporteseményeket és 3D-s ünnepi programokat.

Justin Freer producer és karmester szerint „a Harry Potter filmeposz egy olyan egyedülálló kulturális jelenség, amely ma is több millió rajongónak szerez örömet szerte a világban. Nagy megtiszteltetést jelent számunkra, hogy olyan élményt kínálhatunk nekik, melynek során a világon először élő szimfonikus zenekari előadásban csendülnek fel a díjnyertes zeneművek, a hatalmas képernyőn vetített filmmel párhuzamosan. Ez mindenki számára feledhetetlen élmény.” Brady Beaubien, a CineConcerts alapító tagja és a koncertsorozat producere hozzátette: „Harry Potter neve mindenki számára egyet jelent az izgalommal, és reméljük, hogy a teljes filmet kísérő, elragadó zenei betétek segítségével a közönség újra belép majd a varázslatos világba, hogy találkozzon a csodálatos szereplőkkel, és átélje kalandjaikat.”

A budapesti koncerten a Magyar Virtuózok Zenekar előadásában hallhatjuk John Williams legendás zeneműveit. A zenekart 1988-ban alapította Szenthelyi Miklós hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, a főiskolán végzett tehetséges fiatal tanítványaival. A ma már kamaraszimfonikussá kibővült zenekar az évek során széles repertoárt épített fel, és alakulásától kezdve igen sikeres külföldi pályafutást mondhat magáénak: több mint 50 turnét teljesített három kontinensen, a külföldön játszott koncertek száma meghaladja az ötszázat. A zenekar külföldi vendégművészekkel is együttműködik, többször turnéztak és lemezfelvételeket is készítettek már világhírű előadókkal.

John Williams kétségtelenül a legzseniálisabb zeneszerzők egyike. Az ötszörös Oscar-díjas Williams nevéhez olyan kultikus filmek legendás dallamai fűződnek, mint például a Csillagok háborúja, a Cápa, az E.T., a földönkívüli, a Reszkessetek, betörők! és a Jurassic Park. Vagy épp a Harry Potter-filmek első három része, amit élőben hallgatni feledhetetlen élménynek ígérkezik.

 

https://www.youtube.com/watch?v=txkurL2IXDE

 

2017. január 21.
Papp László Budapest Sportaréna

A budapesti koncert kapcsán további részletek:

www.livenation.hu

www.ticketpro.hu

 

hirdetés

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

Új queer partisorozat indul az Anker'tben

Next post

A lengyel videós pár harcát a homofóbia ellen egy helyi popsztár is támogatja