Hírek

Janelle Monáe rettegett az előbújástól

 

Az énekes-színésznő a tavalyi évben coming outolt, mint pánszexuális – ezzel 2018 legkeresettebb szavává téve a kifejezést. Ám elárulta, kezdetben cseppet sem volt biztos nyilvános előbújásában. Janelle Monáe valósággal rettegett a gondolattól, hogy felvállalja önmagát, ugyanis túlságosan tartott attól, vajon mit fognak szólni az emberek – írja a Pink News.

„Szorongással küzdöttem, emiatt nagyon sok hamis dolgot hitettem el magammal. Most már hálás vagyok, amiért nem engedtem a félelmemnek, hogy a szabadságom útjába álljon. […] Amerikában fiatalnak, queernek és feketének lenni könnyen ahhoz vezethet, hogy nem fognak megérteni. Csak abban reménykedek, hogy eljuthatunk ahhoz a ponthoz, amikor normálisnak fognak tartani egy fekete nőt, aki nem vallja magát heteroszexuálisnak.”

Monáe egy kis faluban nőtt fel, ahol baptista templomba kellett járnia. Ott azt tanulta, hogy ha valaki nem heteroszexuális, akkor az bűnt követ el és végül a pokolba kerül. Azzal azonban, hogy a harminchárom éves énekesnő felvállalta magát, és kimondta: pánszexuális, abban reménykedik, hogy másoknak is segíthet, amit bővebben is kifejtett egy interjú során:

„Szerintem azzal, hogy példát mutatunk, megkönnyíthetjük a gyerekeknek azt a pillanatot, amikor a szeretteikkel fognak erről beszélni. Amikor megpróbálnak beszélni erről a szüleikkel, és a szüleik nem látják a reprezentációt és azt, hogy az ilyen embereket elfogadják, akkor az egész idegen lesz számukra.”

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb