Gasztronómia

Jamie Oliver hivatalosan is megérkezett Budapestre!

Több hónapos előkészületek, két hónapos londoni és budapesti tréning után május 20-án délben nyít meg Jamie Oliver első étterme a régióban, Budapesten, a történelmi Budai Várban. Az éttermet Jamie a Zsidai Gasztronómiai Csoporttal nyitotta, a közös regionális terjeszkedés első állomásaként.

Jamie's Italian Budapest - Budai Vár
Jamie’s Italian Budapest – Budai Vár

Jamie Oliver és olasz séf mentora, Gennaro Contaldo, 2008-ban nyitották meg az első Jamie’s Italian éttermet az angliai Oxfordban, olyan olasz konyhára építve, mely gyermekkoruk óta inspirálta őket. Jelenleg több mint 60 éttermük van világszerte, elérhető árú minőségi ételeikkel és baráti, személyes kiszolgálással rengeteg rajongót szereztek már maguknak. Minőségi, egyszerű, letisztult és elérhető árú ételeivel és barátságos, fesztelen hangulatával hódít.

A budapesti éttermet üzemeltető Zsidai Gasztronómiai csoport vezetője, az elismert gasztronómiai szakember, Zsidai Zoltán Roy hihetetlenül boldog az együttműködés miatt:

Az első perctől kezdve megvan a kémia a két csoport között, mintha a londoni nagytesómmal találkoztam volna. Ugyanazokat az értékeket valljuk és a legjobbra, a maximumra törekszünk, nem alkuszunk meg. Ez látszik minden éttermünkön, így a Jamie’s Italian-on is: az Európában elérhető legjobb alapanyagok, etikus és fenntartható forrásból, fantasztikus tudású és lelkes kollégák, és a legmenőbb design.

A népszerű olasz ételek a leggondosabban kiválasztott alapanyagokból készülnek, melyek magas minőségét, természetességét, fenntarthatóságát, etikus származását és az állatokkal való méltó bánásmódot egy szigorú saját belső rendszer és kontroll garantálja. A budapesti Jamie’s Italian Olaszország és a régió legjobb alapanyagaiból dolgozik, a beszállítók és termelők felkutatása több mint 10 hónapot vett igénybe, legtöbb esetben szabadtartású vagy bio alapanyag felelt meg a szigorú nemzetközi előírásoknak, melyet a Jamie’s Italian-en kívül egy étterem sem alkalmaz Magyarországon. Az előírások betartását a londoni központból rendszeresen ellenőrzik.

Superfood salad
Superfood salad

Kipróbált, letesztelt receptek alapján fantasztikus, rusztikus, autentikus gyökerű ételek kerülnek az étlapra, melyeket Jamie és Gennaro közösen álmodtak és alkottak meg számunkra. A vagány olasz étteremben a helyszínen naponta frissen készített tészták mellett látványkonyha és egy lélegzetelállító terasz is várja a vendégeket.

Fekete spagetti tintahallal
Fekete spagetti tintahallal

A személyzet komoly képzési programjában szem előtt tartjuk, hogy alapos ismeretekkel rendelkezzenek az ételekről, amelyeket felszolgálunk. Megtanítjuk minden egyes fogás eredetét, azt, hogy hogyan alkották meg és készítették el őket, az ételek mögött rejlő történeteket és személyeket is.

Ropogós tintahal
Ropogós tintahal

Jamie mondta:

Hihetetlenül izgatott vagyok, hogy Jamie’s Italiant nyitunk Magyarországon. Budapest egy csodálatos város egyre izgalmasabb étterem választékkal, alig várom, hogy részese legyek ennek én is. Egyszerű, érthető, jó ár-érték arányú olasz ételeket fogunk kínálni a Jamie’s-ben, a legjobb minőségű alapanyagokból. Biztos vagyok benne, hogy a budapesti étterem egy fantasztikus színfolt lesz a folyamatosan növő Jamie’s Italian családunkban.

Nagy felelősség Jamie-vel közös éttermet nyitni, hiszen nagyon magas nemzetközi sztenderdeknek kell megfelelnünk és megmutatnunk a magyar vendégeknek, milyen a laza és elérhető minőségi és friss olasz konyha.” – teszi hozzá Zsidai Zoltán Roy. Küldetésünk újabb szintre emelkedett. Az együttműködés által Budapest még egy újabb lehetőséget kapott, hogy felkerüljön a világ gasztronómiai térképére.

A Jamie’s Italian kétségkívül új színt hoz a budapesti olasz éttermek világába, mindezt elérhető áron, kötetlen környezetben, a Budavári Gasztronómiai Negyedben, mely ezzel is újabb világszínvonalú vonzóerő a magyar vendégek számára.

Házi polenta chips

www.jamiesitalian.hu

www.facebook.com/JamiesItalianBudapest

https://www.instagram.com/jamiesitalianbudapest/

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb