KultúraSziget2017

Jaimie Wilson ma este nyolctól a Szigeten

Ma este nyolckor a Szigeten, a Music Box színpadán lép fel Jaimie Wilson. Az énekes-dalszerző a közösségi médiából indult, és ma már négyszázezer követője van az Instagramon.

 

A post shared by Jaimie Wilson (@tboy61915) on

 

Jaimie azonban nem csak zenélni fog: szombaton a Magic Mirror sátorban Steiner Kristóf talk show-jának is vendége lesz. A 17:00-kor kezdődő szombati beszélgetés, a Nemek igenje a transznemű emberek sorsáról szól. A zenész, DJ és LMBTQ-harcos mesél majd saját történetéről – lánynak született és így is élte életét. Mindvégig érezte, hogy nem a megfelelő testbe született, majd 18 éves korában belevágott a nemi megerősítő műtétekbe.

 

A post shared by Jaimie Wilson (@tboy61915) on

 

Jaimie szerdán érkezett Budapestre, és a csütörtök délutánt velünk töltötte. Felültettük a négyes metróra és a Szabadság-hídra, és munka közben beszélgettünk is – egyelőre még nem hivatalosan, azt majd kint a Szigeten.

Már szerda este elkezdte felfedezni a szállodája környékét, és nagyon tetszett neki a kivilágított városban sétálni, kifejezetten értékelte a századfordulós építészetet. Bár kétszer kellett átszállnia, mire otthonról Budapestre repült, ezt cseppet sem bánta, mert bevallása szerint szeret utazni. (És még a jetlag sem jelent gondot, mert tud a gépen aludni.) A városról és a látnivalókról beszélgetve kiderült, két olyan dolog is van a bakancslistáján, ahová szabadidejében el akar menni: az egyik a Bazilika körkilátója, a másik pedig egy esti sétahajózás a Dunán.

Énekesi-dalszerzői karrierjét érintve elmesélte, hogy a zenét otthonról hozza, édesanyja is énekelt. A házukban volt egy nagy zongora, már egész kiskorában elkezdett rajta gyakorolni, azt követte később a gitár. Szeptember közepén pedig megjelenik az albuma.

Aranyosan meglepődve csodálkozott rá az ékezetes betűink változatosságára. Utazás előtt próbálkozott néhány magyar kifejezés memorizálásával, mint a köszönöm, jó napot és társaik, és a legtöbb külföldihez hasonlóan elég nehéznek találta így elsőre a magyar nyelvet.

 

Hősiesen állta a fotózást és a mostani pesti hőséget, mi pedig olvadtunk. Ha lehet ilyet mondani, Jaimie élőben még jóképűbb és helyesebb, mint a képeken, videókon, és olyan mosolya van, hogy mi aléltunk. Ha ez nem lenne elég, roppant közvetlen és barátságos személyiség, erről pedig bárki meggyőződhet ma és holnap a Szigeten.

 

Itt találkozhattok Jaimie Wilsonnal a Szigeten:

Music Box – péntek, augusztus 11. 20:00 – 21:30
Magic Mirror – szombat, augusztus 12. 17:00

 

hirdetés
Previous post

Ferenc pápa áldását adta az egyenlő házasságra?

Next post

Előbújt az első brit hivatásos focibíró