Színes

J. K. Rowling transzfóbiája miatt Tom Daley kiszeretett a Harry Potter-könyvekből

J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője tavaly számos kritikát kapott amiatt, ahogyan a transznemű nőkről beszélt. Az ügyben megszólalt többek között Indya Moore, a Pose című sorozat transznemű főszereplője, Eddie Redmayne, a Legendás állatok és megfigyelésük, valamint Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek főszereplője. Mindannyian védelmükbe vették a transz nőket, miközben az író újra és újra saját maga védelmére kelt.

Megosztó nyilatkozataival azonban Rowling csupán azt érte el, hogy egyre többen fordítottak hátat nemcsak neki, de az elmúlt 25 évben nyújtott munkájának is. E sorba állt be Tom Daley olimpikon is, a The Times-nak adott nyilatkozatában elmesélte, Rowling miatt hátat fordított a Harry Potter-könyveknek.

Szerettem J. K. Rowling könyveit” – meséli. Az is nagyon sokat jelentett neki és hálás érte, amikor 2016-ban az író védelmébe vette, miután egy keresztény csoport azzal vádolta Twitteren, hogy azért nyújtott gyenge teljesítményt az olimpián, mert meleg.

Ám az elmúlt időszak megnyilvánulásai után kiszeretett Rowling munkáiból, beleértve a Harry Potter-könyveket és ha ma kérdezik, melyik a kedvenc könyve, már nem a Harry Potter és a bölcsek köve a válasz, hanem a Eckhart Tolle: Új föld című alkotása, amely arról szól, hogyan éljünk harag, féltékenység és boldogtalanság nélkül.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tom Daley (@tomdaley) által megosztott bejegyzés

 

Az interjúban Daley arról is mesél, hogy ha ma lehetősége adódna találkozni Rowlinggal, veszekedés és kiabálás helyett beszélgetésre törekedne és szeretné megérteni, miért gondolkodik a transzneműekről az író úgy ahogy.

 

Borítókép: Tom Daley, Instagram

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb