Kultúra

Izgalmas beszélgetéssel veszi kezdetét az idei Humen Film Festival

Az idén második alkalommal megrendezésre kerülő Humen Film Festival szeptember 14-én csütörtökön veszi kezdetét a budapesti Művész Moziban. Nem egy filmfesztivál melegeknek, meleg filmfesztivál mindenkinek! Idén is olyan filmek kerülnek vetítésre, amelyeket a hazai nagyközönség még nem láthatott a mozivásznon.

A Vörös ördög című nyitófilm előtt, szeptember 14-én 20:00-tól az érdeklődők beszélgetésen vehetnek részt, melynek témája a meleg szerepek megformálása a filmvásznon és a színházban. A beszélgetés résztvevői között megtalálható Hajnal János színművész – a Barátok Közt színészével korábbi beszélgetésünk itt olvasható – , Szabó Iván, a formabontó Viharsarok című film forgatókönyvírója, valamint Gát György rendező. A beszélgetést Kanicsár Ádám András kollégánk vezeti.

A 2017-es fesztivál a nagy költségvetésű, közönségsiker darabokra fókuszál, amik hazájukban elnyerték a kritikusok és a nézők tetszését is. A programban így megtalálható német és ír ifjúsági film, dél-koreai történelmi királydráma és finn életrajzi film is, míg a független filmgyártást egy francia és egy argentin romantikus darab képviseli. Idén is az a célunk, hogy a világ minden tájáról származó filmeken keresztül sokszínű, optimista, bizakodó személetet tükrözzünk. Az alkotásokat eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük. Mindenkit szeretettel várunk!

Previous post

Megható videóban áll ki az ausztrál nagymama leszbikus unokája házassághoz való joga mellett

Next post

Transz aktivista DJ-t gyilkoltak meg San Franciscóban