Itt az októberi lapszámunk! Boldog születésnapot Humen Magazin!

Megjelent az októberi Humen Magazin. Különleges szám ez, hiszen ezzel a kiadványunkkal ünnepeljük hetedik születésnapunkat!

A nyomtatott magazint terjesztőpontjainkon – a listáért katt ide – már megtalálhatjátok, de online is elolvashatjátok, ide kattintva!

Bemelegítőnek pedig olvassátok el főszerkesztőnk, Kocsis G. János és ügyvezetőnk, Erdei Zsolt levelét.

 

Októberi születésnap

Még a Szigeten adott nekünk interjút címlapsztárunk, Shawn Mendes, aki mesélt arról is, hogyan élte meg, amikor transzneműként outolt a dalszövegírója. A beszélgetés végén ráadásul Shawn kikapta szerzőnk kezéből a telefont, hogy közös szelfit készítsenek! Betűtészta rovatunkban Hercsel Adél új könyvét ajánljuk, aki szerint a bántalmazás nem gender, hanem hatalom kérdése. „Normális dolog másnak lenni” – ezt már Ulrike Lunacek, az Európai Parlament volt alelnöke mondja. A leszbikus osztrák politikus a nyolcvanas évek elején bújt elő; több évtizedes tapasztalatait osztja meg Emberkép rovatunkban. Két magyar meleg fiú szeptemberi esküvőjéről is találhattok csodás képeket és élménybeszámolót oldalainkon, ahogy egy igen komoly áttekintést is arról, hogy valóban meleg lehetett-e himnuszunk szerzője, Kölcsey Ferenc. Hogy milyen a vidéki Amerikában a queer férfiak élete, arról a helyszínen beszélgetett szerzőnk tucatnyi helybélivel; és ha már a tengerentúlon járunk, megismerkedhetünk a drag ball szcéna egyik legendájával is. Sorolom egy ideje, de ez még mindig csak egy kis szelete annak, amit októberi – és egyben születésnapi – számunkban kínálunk nektek. Tartsatok velünk ebben a hónapban is!

Kocsis G. János

 

Minden álmunk valóra válhat

Amikor 2013 elején átvettem a Humen Magazin vezetését, nem gondoltam volna, hogy néhány év alatt ilyen sokat lépünk előre. A mai napig tisztán emlékszem arra, amikor a 3 éves születésnapi bulinkon az AlterEgo-ban ott álltam a színpadon Lady Dömper mellett, és a két modellfiúnk felhozta azt a hatalmas tortát. Akkor azt gondoltam, hogy ha eljutunk az ötödik évfordulóig, akkor nagyon boldog leszek. Azóta már négy év eltelt. Idén a hetedik évünket tapossuk – néha még belegondolni is furcsa, hogy ilyen gyorsan elrepült az idő.

Az eltelt hét év alatt pedig a Humen Magazin mellett hirtelen további négy nyomtatott kiadványunk született, megannyi weboldal, turisztikai projekt és rendezvény indult. Természetesen a lelkesedés nem hagyott alább, és egyre több ötletünk van, amelyekkel hamarosan ti is találkozhattok.

De természetesen mindig is tisztában voltam és leszek azzal, hogy ez az egész nem tartana itt nélkületek, az olvasóink nélkül, sem a kollégáim kitartó munkája nélkül, és a hirdetőpartnereink töretlen bizalma sem árt hozzá.

Tehát nem győzök hálás lenni mindenkinek és nem is akarok mást mondani, mint hogy KÖSZÖNÖM!

Erdei Zsolt

Previous post

Da Vincit kívülálló melegként fogják ábrázolni a róla szóló sorozatban

Next post

10-ből egy meleg szexelt nővel az elmúlt hónapokban