Kultúra

Itt a tévétörténelem első meleg és fekete szuperhőse!

Mister Terrific karaktere az Arrow (A zöld íjász) című sorozat negyedik évadában fog feltűnni. 

Fotó: Ryan Sook/DC Comics
Kép: Ryan Sook/DC Comics

Marc Guggenheim, a sorozat producere a San Diego Comic Conon jelentette be az új szuperhős érkezését: „Folyton kérdezgetnek minket, hogy mikor lesz újabb LMBT karakter a sorozatban; Mister Terrific a mi verziónkban meleg lesz, szóval remélem, ez kielégíti a rajongókat.” 

Kép: Alex Ross/DC Comics
Kép: Alex Ross/DC Comics

Mister Terrific, polgári nevén Michael Holt a DC képregényekben egy hihetetlenül intelligens figura, akinek – Bruce Wayne-hez hasonlóan – van egy nagyon sikeres vállalta (és 14 PhD-je). Michael azután válik szuperhőssé, hogy a felesége és a még meg nem született gyermekük meghal egy balesetben, amiért önmagát hibáztatja. Mister Terrific „álarcát” azután ölti fel, miután Spectre megismerteti az ’50-es években tevékenykedő eredeti hős történetével (aki egyébként természetesen fehér volt).

Echo-Kellum
Echo Kellum

A jelenlegi átiratban tehát megváltoztatják a karakter élettörténetét, illetve szexuális orientációját, emellett pedig Curtisnek fogják hívni. A „Fair Play” feliratú dzsekit pedig Echo Kellum színész fogja magára ölteni, aki a Ben and Kate, valamint az A to Z című vígjátéksorozatokból ismerhetünk.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin