Hírek

Ismét tombolt a magyar televízióban a legbutább homofóbia

Pár nappal azt követően, hogy a Momentum Mozgalom vezetője, Fekete-Győr András videóüzenetben hívott mindenkit az idei Budapest Pride-ra, az Echo TV Napi Aktuális című műsorának vezetője, Velkovics Vilmos Pottyondy Edinát, a párt elnökségi tagját hívta beszélgetésre a Momentum melegjogokkal kapcsolatos nézeteiről.

A közel negyed órás beszélgetés mélypontja az a kérdés volt, miszerint a párt szeretne-e segíteni a programjában visszatalálni a melegeknek a heteroszexuálisok közé? Az addig professzionális komolysággal válaszoló Pottyondyt láthatóan meglepte, hogy ilyen kérdés 2017-ben még feltehető Magyarországon, de felháborodását valamelyest visszafogva rákérdezett, hogy akkor a műsorvezető mit is gondol,  hogyan működik a homoszexualitás?

Az Echo Tv műsorvezetője szerint a homoszexualitás nem egyirányú utca, nem csak a heterók lehetnek melegek, de fordítva is lehet, ha pedig segítenének a melegeknek visszatalálni, az megoldaná az LMBTQ közösség tagjainak problémáit.

A beszélgetés itt tekinthető meg:

Mindeközben a magyar Országgyűlés elnöke, Kövér László a Hetek című magazinnak adott interjújában kifejtette a véleményét a német Bundestag (a német parlament alsóháza) pénteki, történelmi szavazásáról, amely lehetővé teszi az azonos neműek egyenlő házassághoz és családalapításhoz való jogát.

Véleménye szerint a nyugat-európai jobboldal pártjai „nem akarják észrevenni, hogy egy olyan világban, amelyben a különböző nemű párok között is egyre inkább csökken a házasságra, mint életre szóló elköteleződésre való hajlandóság, az azonos neműek házasságának elismeréséért folyó kampány valójában inkább magának a házasságnak, mint több ezer éves civilizációs intézménynek az eredeti értelmétől való megfosztására, azaz eltörlésére, a zsidó és keresztény értékrend egyik legerősebb tabujának megtörésére, illetve a normalitás határainak a teljes feloldására irányul.

Kövér László házelnök

Kövér László úgy fogalmazott: azt a felfogást, amely „tagadja az ember mindenfajta kötöttségét, meghatározottságát, meg akarja fosztani először Teremtő Istenétől, azután nyelvét, gondolatait, szokásait adó nemzeti közösségétől, majd a családjától, végül pedig a természetes nemétől is”, sokféle jelzővel lehet illetni, de kereszténynek biztosan nem lehet nevezni.

A házelnök szerint az LMBTQ-csoportok „inkább a normalitás szétzilálásának az eszközei, semmint komoly súllyal számításba jövő választói réteg.

Forrás: HVG, Index

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin