Kultúra

Ismét filmet rendez Madonna

Az amerikai popikon rendezheti a Michaela DePrince világhírű balerinaművész életét bemutató Taking Flight című drámát – jelentette be a Metro-Goldwyn-Mayer.

A filmstúdió 2015-ben látott neki a produkció előkészítéséhez, ekkor vásárolták meg a Michaela és nevelőanyja, Elaine DePrince visszaemlékezéséből készült Taking Flight: From War Orphan to Star Balerina (Taking Flight: Háborús árvából sztárbalerina) című memoárkötet filmesítési jogait.

Michaela DePrince

A 23 éves balett-táncos Michaela a polgárháború sújtotta Sierra Leonéból jutott el a világhírnévig, jelenleg a Holland Nemzeti Balett tagja.

Michaela aktivistaként és művészként is mélyen megérintett. Páratlan lehetőségünk adódik felhívni az emberek figyelmét a Sierra Leonében uralkodó állapotokra, és ez a lány most az arca lehet minden ott élő árvának. Megtiszteltetés számomra vászonra vinni a történetét” – nyilatkozta Madonna, aki különösen szívén viseli a hányattatott sorsú afrikai gyerekek jövőjét. Ő maga Malawiból négy árvát is örökbe fogadott, valamint ugyanitt az elmúlt években gyerekkórházat és tíz iskolát építtetett. Idén további négyet tervez.

Michaela DePrince-t négy évesen fogadta örökbe Elaine és férje, Charles DePrince. Először a 2012-es, balett-táncosokat bemutató First Position című dokumentumfilmben tűnt fel. Első szóló szerepét 17 évesen a dél-afrikai Joburg Társulatban kapta, majd 2016-ban feltűnt Beyoncé Lemonade című albumához készült filmben is.

Michaela DePrince

Madonna a filmrendezés mellett is sűrű év elé néz. Januárban jelentette be, hogy elkezdett dolgozni új lemezén, amelynek eddig napvilágra került részleteiről itt olvashatsz.

FRA EU post inject banner
Previous post

Filmajánló – Lady Bird

Next post

Íme pár lenyűgöző fotó a világ legnagyobb transz szépségversenyéről