Hírek

Iskolai Sokszínűség Hete kezdődik magyar iskolákban

Több mint száz iskola jelentkezett már az Iskolai Sokszínűség Hetére, amelyre április 8. és 12. között kerül sor. Állami, egyházi és alapítványi iskolákból, Budapestről, vidéki városokból és kistelepülésekről is jelentkeztek a Sokszínűség Oktatási Munkacsoport (SOM) programjára pedagógusok, iskolapszichológusok, családsegítő és iskolai szociális munkás szakemberek.

A SOM tizenkét oktatással, gyermekjogokkal, kisebbségi csoportokkal foglalkozó civil szervezet együttműködésével jött létre, hogy honlapján, hírleveleivel és a programjaival támogatást és inspirációt adjon az iskolai előítéletesség és zaklatás elleni munkához.

Az idei Iskolai Sokszínűség Hete alkalmat teremt az iskolák, pedagógusok, és más, diákokkal dolgozó szakemberek számára a látványosabb kiállásra a sokszínűség mellett. Ehhez a SOM ötleteket és a kellékeket (például szóróanyagokat, tanári kézikönyveket, kitűzőket) biztosít az iskoláknak, de a programok megvalósítása a csatlakozó lelkes szakembereken és diákokon múlik.

A SOM egy kisfilmet is forgatott Te mit csinálnál? címmel az előítéletes alapú iskolai zaklatás és bántalmazás témájának feldolgozásához. Ennek órai megbeszéléséhez a programhoz készített tanári kézikönyv is számos ötletet, javaslatot tartalmaz. A videó YouTube-on is megtekinthető:

 

 

A Munkacsoport a jövőben minden évben szeretné meghirdetni az Iskolai Sokszínűség Hete programot, hogy egyre több iskola és pedagógus csatlakozhasson az akcióhoz – számol be az LMBT Szövetség.

A programhoz a héten még várják iskolák, pedagógusok és más, diákokkal dolgozó szakemberek csatlakozását (info@sokszinusegoktatas.hu).

hirdetés
Previous post

Antré – az abszolút kedvenc

Next post

Videó - Újabb világmárka reklámoz azonos nemű párokkal