Sport

Instagramon coming outolhatott Fabian Reboul profi francia teniszező

A páros tenisz-világranglista 54. helyén álló Fabien Reboul hétfőn Instagram-sztorijában az alábbi szöveggel tett közzé fényképet: „Nem én szerettem beléd, a te szerelmed vitt bele„.

Egy másik, Broville által posztolt, látszólag közvetlenül előtte vagy utána készült fotón a páros egymás szemébe nézve, egymás mellett ülve, egymást átkarolva látható.

 

Korábban egyik játékos sem beszélt szélesebb nyilvánosság előtt a szexuális orientációjáról, de ha a képek azok, amiknek látszanak, hogy egy párt alkotnak az életben, akkor Fabien Reboul és Maxence Broville lennének az első nyíltan queer aktív játékosok a profi férfi tenisz világában.

A férfi sportok világa egyébiránt sajnos a mai napig hírhedt az LMBTQ-reprezentáció hiányáról, bár az utóbbi néhány évben lassú változásnak lehetünk szemtanúi.

Isaac Humphries ausztrál kosárlabdázó a múlt hónapban, Solomon Bates baseballjátékos augusztusban, Josh Cavallo labdarúgó pedig 2021-ben coming outolt.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Isaac Humphries (@isaachumphries7) által megosztott bejegyzés

 

A nyíltan queer játékosok hiánya a férfi teniszben azért is szembetűnő, mert a női teniszben évtizedek óta vannak profi játékosok, méghozzá világklasszisok is, akik felvállalják magukat. Közéjük tartozik Billie Jean King, az egykori világelső Martina Navratilova, valamint Amelie Mauresmo.

Októberben nagy felháborodást váltott ki, amikor Iker Casillas labdarúgó a Twitteren úgy tett, mintha coming outolna.

 

Kamu volt Iker Casillas coming outja

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin