Kultúra

Inspiráció Párizsból

Hogy miért imádjuk a francia férfiak stílusát? Mert képesek öltönyben, beállított frizurával, méregdrága táskával és napszemüvegben robogóra vagy éppen kerékpárra pattanni és átszáguldani a város egyik végéből a másikba anélkül, hogy egyetlen gyűrődés keletkezne a ruhájukon. Makulátlan megjelenésük maga a tökéletes ihletforrás a 2017-es tavaszi gardróbunk kialakításában. Ehhez pedig a Humen elhozta a szezon legkülönlegesebb kollekcióit egyenesen a divat fővárosából, Párizsból.

Stíluskirályok

A patinás múlttal rendelkező Balenciaga divatház 2017-es tavaszi férfi kollekcióját a széles vállakra és a keskeny derékrészekre építette. Skótkockás, egyenes szárú, élére vasalt nadrágjaik és széles ujjú, csíkos ingjeik a ’60-70-es évek öltözködési stílusát idézik. A márka vezető tervezője, Demna Gvasalia kerüli a felesleges díszítéseket, egyszerű, férfias és lényegre törő összeállításokkal mutatja meg, hogyan öltözködik egy igazán stílusos pasi.

Férfias kontrasztok

Kris Van Assche, a Dior Homme designere az irigylésre méltóan merész francia férfi ruhatárát állította össze a következő szezonra. Van Assche öltönyei a klasszikus elegancia és a punk vonal meghökkentő találkozásából születtek. Kitűnően bánik a mintákkal, a fény-árnyék viszonyokkal, erős kontrasztjai pedig igazán karakteressé teszik a bevállalós férfiak megjelenését.

Szupermenő darabokban

A magabiztos, ugyanakkor laza férfiak ideális választása lehet a következő szezonban a Givenchy új gyűjteménye. A vagány, bővebb szárú nadrágok különleges zakókkal párosultak, ezek egyes részei ötletes, cipzáras megoldásokkal átalakíthatóak. Az összeállításokhoz jól illenek a printelt trikók és a furcsa hámokkal kombinált hátizsákok. Úgy tűnik, Riccardo Tisci fantáziája idén is határtalan!

A tökéletességre törekvés

Hermés. Az a francia márka, amiről a 2017-es tavaszi szezonban is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. A többi divatházzal ellentétben Véronique Nichanian vezető tervező a komor fekete és a szürke helyett színeket és egyedi mintákat használt vadonatúj kollekciója összeállításakor. Sárga táskái, barna dzsekijei, vidám felsői felüdülést jelentenek a francia férfiak uniformizálódó gardróbjaiban. A klasszikus jegyeket a nemes anyagokban, a férfias nadrágokban hozta vissza Nichanian. Nem kérdés, az Hermés stílusában nem lehet csalódni!

Egyéniség a nagyvárosban

Az ikonikus táskáiról ismert Louis Vuitton tavaszi darabjait az utazás inspirálta. A népszerű luxusmárka Afrika színeit, London visszafogottságát és Párizs bohém stílusát gyúrta össze egy nagyszerű kollekcióvá. Klasszikus szabásvonalakkal dolgozik, figyel a test arányaira, imádja a monokrómot és a skótkockákat. Egzotikus bőrtáskái és finom kiegészítői pedig ellenállhatatlanná teszik a Champs-Elysées-én sétára induló urakat. A Louis Vuitton stílustanácsadásból jeles!

Művészi szabadság

Robert Mapplethorpe amerikai fotóművész csodálatos képeit használta fel felsőin a 2017-es tavaszi összeállításokban Raf Simons. A különleges printelt darabok oversize pulóverek és egyenes vonalú kabátok alól bukkantak elő az ismert designer bemutatóján. A feltűnő kreációk egy fekete nadrággal és cipővel igazán hangsúlyosak, így nem szükséges túlbonyolítani a hasonló összeállításainkat. Mert a szabály örök: a kevesebb néha több!

Szerző: Szakács Gábor 

Képek: vogue.com

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb