Hírek

Inkább megszűnik az esküvői magazin, csak melegekről ne kelljen írnia

A gyártás felfüggesztése mellett döntött az ausztrál White Magazine tulajdonosi köre. A múlt hétvégén kiadott közleményben döntésüket azzal indokolták, hogy egyszerűen elegük lett az állandó kritikából, amit amiatt kaptak, hogy az egyébként esküvői tematikájú magazinban nem voltak hajlandóak meleg és leszbikus párokat bemutatni.

 

A White Magazine korábbi számának borítója

 

A White Magazine mindig is vallásmentes publikáció volt, ám akárcsak kiadóink, úgy magunk is keresztények vagyunk.” A közleményben kifejtik továbbá, hogy onnantól, hogy egy sikeres népszavazást követően tavaly Ausztráliában életbe lépett a házassági egyenlőség, záporoztak feléjük a türelmetlen levelek: mikortól lesznek láthatóak azonos nemű párok is az újságban?

Ahelyett, hogy lehetőségünk lett volna átgondolni a rendelkezésünkre álló mozgásteret, párbeszédet kezdeményezni és meghallgatni egymás történetét, egyesek elvakultan követelték, hogy foglaljunk állást” – olvasható, bár azt a logikai következtetést a szerzőknek már nem sikerült levonni, miszerint azzal, hogy azonos nemű párok megjelenését akadályozták több, mint egy éven át, nagyon is állást foglaltak.

Az azonos nemű párokat kizáró döntésük a hirdetői oldalon is számos kellemetlen pillanatot eredményezett, ugyanis egyre több vállalkozás érezte kellemetlennek, hogy egy homofób magazinban hirdet – hirdetéseiket visszavonták, az újság bevétele pedig egyre csökkent, hiszen újakkal nem tudták pótolni a kiesőket.

“Bízunk benne, hogy eljön a nap, amikor társadalmunk el tudja majd fogadni különbözőségeinket és azok ellenére szeretni tudjuk egymást” – zárják gondolataikat a tulajdonosok.

Previous post

Borzasztó homofób üzenetet hagyott fiának az édesanya

Next post

Karácsonyi dal született Rupaul drag queenjeiről