Hírek

Inkább mégsem perel az orosz férfi, akit „az Apple tett meleggé”

Egy orosz férfi október elején úgy döntött, bepereli az Apple-t, amiért az állítása szerint az egyik alkalmazásuk segítségével meleggé tette. Most azonban úgy tűnik, mégsem lesz tárgyalás, mert a férfi inkább eláll a pertől.

 

 

D. Razumilov ügyvédje, Sapizhat Gusnieva nyilatkozata alapján azért ejtették a vádakat, mert a gyűlölködők rátaláltak ügyfele elérhetőségeire, valamint azért, mert az Apple támogatói is üzenetekkel kezdték bombázni őt – írja a Pride.

A per indítása mögött az állt, hogy Razumilov szerint az Apple és applikációja tehettek arról, hogy beszélgetésbe elegyedett meleg férfiakkal, akik közül az egyikkel megtalálta a közös hangot, randizni kezdtek, és ma már egy párt alkotnak.

„Az Apple manipuláció útján terelt a homoszexualitás felé. A változások, amiken keresztül mentem morális és mentális károkat okoztak bennem”

– indokolta a per indítását Razumilov.

Oroszországban nehéz helyzetben vannak az LMBTQ-közösség tagjai, ezért kérdéses, vajon mi lett volna a tárgyalás kimenetele. 2013-ban meghozták a „meleg propaganda-ellenes törvényt” is, amellyel betiltották az országban a „nem hagyományos életstílusok” hirdetését a kiskorúak körében.

 

 

hirdetés
Previous post

LMBTQ-témájú gabonapelyhet dob piacra a Kellogg’s

Next post

A tömegkultúra sokféle identitást tesz láthatóvá - Interjú Hermann Veronikával