Hírek

Inkább kirúgná, de nem védené meg transznemű alkalmazottját a Dunkin’ Donuts

Nem elég, hogy a pennsylvaniai Dunkin’ Donuts transznemű alkalmazottját bántalmazták a vendégek, de sem kollégáitól, sem főnökétől nem kapott támogatást vagy védelmet. Sőt mi több, főnöke szerint, ha nem bírja a munkahelyi bántalmazást, inkább haza kellene mennie.

Mióta a névtelenség homályában maradó transznemű pincérnő a bethlehemi Dunkin’ Donuts csapatát erősíti, többször is esett már a transzfóbia áldozatául, de míg kezdetben „csupán” a vendégektől, később saját kollégáitól is el kellett viselnie a megaláztatásokat – írja a Pink News.

 

Képünk csupán illusztráció.

 

A felettese gyakran nem a megfelelő névmással szólította meg, „havernak” hívta és a férfiaknak szánt (he) névmással utalt rá. A vezetőség emellett nem engedélyezte számára, hogy az általa választott mosdót használja, mert véleményük szerint a vendégek ettől kényelmetlenül érezték volna magukat. Ezek után egyes vendégek válogatni kezdtek a pincérek között, és sokan elutasították részéről a kiszolgálást. De a végső döfést az volt számára, amikor három vendég megtámadta őt és halálosan megfenyegették.

Úgy tűnt, a történtek nem igazán rázták meg főnökét, aki annyit mondott, hogy ha nem érzi biztonságban magát, akkor menjen haza. És bár a pincérnő úgy tett, ahogy mondták neki, amikor legközelebb visszatért munkahelyére, nem találta nevét a munkabeosztáson. Mint kiderült a tudta nélkül elbocsájtották, amiért túl sok szabadságot vett ki.

A fizikai bántalmazást jelentette a rendőrségen, munkahelye példátlan viselkedése miatt pedig panaszt nyújtott be egy szövetségi ügynökséghez.
A pennsylvaniai polgárjogi szabályok nem tiltják az LMBTQ-közösség elleni diszkriminációt, de az állam illetékes jogi bizottsága úgy döntött 2018-ban, hogy mivel az állam tiltja a nemi alapon történő diszkriminációt, ezért véleményük szerint az magába foglalja az LMBTQ-emberek elleni diszkriminációt is.

A pincérnő által benyújtott panaszra a volt főnöke csupán annyit reagált:

„Szerintem ezt már elintéztük és ez az ügy le van zárva.”

 

 

hirdetés
Previous post

Herstory - Pabllo Vittar, Brazília drag üdvöskéje

Next post

Megérkezett a High School Musical első meleg karaktere