Itthon

Ingyenes kommunikációs és önismereti képzést tart a Háttér Társaság

Egy élő könyvtár rendezvény éppúgy működik, mint egy rendes könyvtár – az olvasók kikölcsönöznek egy “könyvet” egy rövid időre. Miután elolvasták, visszahozzák, és ha kedvük van, kikölcsönöznek egy másikat. Itt viszont a könyvek emberek, és nem csak beszélnek, de beszélgetnek, válaszolnak is olvasók kérdéseire, sőt, a ők is tehetnek fel kérdéseket, és saját maguk is tanulhatnak olvasóiktól.

A Háttér Társaság partnereivel (Amnesty International Magyarország, Labrisz Leszbikus Egyesület, Nem Tehetsz Róla, Tehetsz Ellene Alapítvány, Prizma Közösség) közösen egy nyári vidéki élő könyvtár-turnét szervez, mely az egyik projekt keretében kerül megvalósításra. A projekt célja a magyarországi társadalmi törésvonalak csökkentése a személyes történetmesélés és beszélgetés erejével. Az országjárás során érinteni fogják Pécset, Szegedet, Debrecent és Kecskemétet is.

A projekt részeként egy június első hétvégéjén 2 napos, ingyenes kommunikációs és önismereti tréninget fogunk tartanak, melynek célja, hogy megismertesse a jelentkezőkkel az élő könyvtárak módszereit, illetve hogy azokat hogyan lehet felhasználni akár a mindennapi beszélgetéseinkben is. A résztvevők olyan kommunikációs és érvelési eszközöket sajátítanak el, melyek révén képesek lesznek magabiztosan mesélni a saját életükről – akkor is, ha kényelmetlen kérdésekkel szembesülnek. A képzés önismereti része a résztvevők identitásainak feltérképezésére, azok saját magukban való megerősítésére szolgál.

A képzés zárásaként lehetőség lesz élesben is kipróbálni a megtanultakat – tapasztalt élő könyvek fogják “kikölcsönözni” a tréningen résztvevőket, és beszélgetni velük, így egyből értékes visszajelzést kapva tőlük.

A Háttér Társaság a képzésre olyan jelentkezőket vár, akik szívesen képviselnék egy hátrányos helyzetű vagy kisebbségi csoport érdekeit, és akik maguk is az adott közösség tagjának vallják magukat.

A jelentkezési határidő 2023. május 21., az alábbi jelentkezési lap kitöltésével. A szervezők a jelentkezőknek május 28-ig jeleznek vissza sikeres pályázatukról és ekkor küldik el a képzéshez kapcsolódó további információkat is.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb