Hírek

Indiában terjeszkedik a meleg Netflix

 

A kínálatában kizárólag LMBTQ témájú mozifilmeket, dokumentum- és rövidfilmeket, sorozatokat – sőt, már saját gyártású darabokat is – kínáló streaming szolgáltató Tajvanból indult, mára pedig „a meleg Netflix”-szé nőtte ki magát. A GagaOOLala nevű műsorszolgáltatót a tajvani Jay Lin alapította, akinek munkáját az amerikai technológiai szektor is elismerte.

Jelenleg már 21 ázsiai országban vannak jelen, miután június 14-én Indiában is elindult a szolgáltatás – ezzel pedig a világ lakosságának harmada éri el egy kattintással, jogtisztán az LMBTQ filmeket. Az indiai megjelenést segítette, hogy nemrég az országban dekriminalizálták a homoszexualitást, és egyben eltörölték az azt szankcionáló, legendás 377-es paragrafusát a büntető törvénykönyvnek. Erre utalva a GagaOOLala 377 db filmet tett elérhetővé az országban – a szám természetesen szimbolikus és átmeneti, a hónap végére négyszáznál is több cím között lehet majd böngészni.

Ezzel egy időben azt is bejelentették, hogy támogatják a legnagyobb helyi LMBTQ filmfesztivált, a Mumbai International Queer Film Festivalt, és a cég lesz a szponzora a legjobb nemzetközi rövidfilm kategóriájának. Az alapító Jay Lin külön is méltatta a filmfesztivált:

„India rohamosan fejlődik. Ami még egy évvel ezelőtt is lehetetlennek tűnt, az most a valóság – köszönhetően az olyan rendezvényeknek is, mint ez a fesztivál, és a mögöttük álló embereknek.”

A streaming szolgáltató odahaza, Tajvanon is oroszlánrészt vállalt abból, hogy május 17-én a szigetország vált az első olyan ázsiai állammá, ahol házasságot köthetnek az azonos nemű párok.

Indiában két típusú előfizetés közül választhatnak a nézők: az ingyenes tagság limitált hozzáférést biztosít a címtárhoz, a teljes kínálat pedig 390 rúpiáért, körülbelül 1600 forintos havidíjért érhető el – cserébe pedig minden héten új LMBTQ témájú film kerül a kínálatba.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb