Kultúra

India: Pride képekben

namma-09

 

Október 1. és november 20. között már kilencedik alkalommal rendezték meg az indiai Bangalor városában a Namma Pride rendezvénysorozatot. A 2006 óta hivatalosan Bengaluru nevet viselő Bangalor az ország egyik leginkább kozmopolita nagyvárosa, egyben a helyi gazdaság egyik motorja. Az indiai Szilikon-völgyként is ismert településen óriási szoftver- és biotechnológiai cégek ugyanúgy megtalálhatóak, mint ahogy itt van az ország űrkutatási szervezetének is a központja, ami például India ambiciózus holdkutatási programját is irányítja.

HIVszűrés.hu fejléc banner

A másfél hónapos Namma Pride ideje alatt 30 különböző programot szerveztek, és az idei felvonulás két okból is különleges. Indiában ez volt az első akadálymentes Pride, hogy a fogyatékkal élők is részt tudjanak venni, valamint épp a Transznemű Emlékezés Napjára esett. A felvonulók tiltakoztak a transzneműeket ért erőszak ellen, és igazságot követeltek egy Tara nevű transz lány halála miatt, aki egy rendőrőrsön vesztette életét tisztázatlan körülmények között.

Az indiai társadalom meglehetősen elutasító az LMBTQ közösséggel szemben, és hivatalosan még ma is bűncselekménynek számít az azonos neműek kapcsolata. Ennek ellenére a felvonuláson körülbelül négyezren sétáltak végig a városházáig. (Gaylaxy)(Fotók: Harish)

 

namma-02

namma-03namma-04

namma-05namma-06namma-08namma-10namma-11namma-12namma-13namma-14namma-15namma-16namma-17namma-18namma-19namma-20namma-21namma-22namma-23namma-24namma-25namma-26

 

Previous post

Portugál orvostanhallgatók és Magic Mike

Next post

Alaptörvényt sért Ásotthalom homofób rendelete