Hírek

India meleg hercege eltörölné országa melegeket sújtó törvényét

India legrégebbi királyi családjának koronahercege, Manvendra Singh Gohil még 2006-ban osztotta meg a nyilvánossággal, hogy meleg. Az akkor 40 éves, elvált férfi bejelentése rögtön a lapok címoldalára került. Hírneve azóta is töretlen és befolyását immár egy évtizede arra kívánja felhasználni, hogy változásokat hozzon az indiai LMBT-közösség életében.

Manvendra Singh Gohil

Legutóbb a Nagpur Pride-on díszvendégként mondott beszédében kijelentette, Indiának változásra van szüksége és el kell törölni az idejüket múlt törvényeket.

Ha India ki akarja vívni a nemzetek tiszteletét, nem hunyhat szemet a szexuális kisebbségek alapvető jogai felett. A világ legnagyobb demokráciájaként ideje, hogy eltöröljük a gyarmati uralom által ránk kényszerített törvényeket, amelyek felett eljárt az idő és végre egyenlő jogokat adjunk az LMBT-embereknek” – mondta.

Az indiai Büntető Törvénykönyv 337-es szakasza, amely tiltja és bünteti a homoszexuális aktust, a brit gyarmati időkből származik és bár korábban egyszer már felfüggesztésre került, a Legfelsőbb Bíróság 2013-as döntése értelmében újfent hatályos.

A herceg, aki hamarosan Rajpipla maharadzsája lesz és családfája több, mint 650 évre vezethető vissza, a nemzetközi porondon is ismert és népszerű, többek között Oprah Winfrey-nél is szerepelt már és YouTube-on megtekinthető személyes videója, amelyben tapasztalatairól mesél.

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

Homofób támadó üzenete: Már Trump-országban éltek!

Next post

Inspiráció Párizsból