Hírek

India: fiatal transz férfit akartak a szülei házasságba kényszeríteni

A 18 éves Shivyt egy indiai családlátogatás ürügyén akarták hozzáadni egy férfihoz, miután megtudták, hogy barátnője van.

shivy_640x345_acf_cropped2

Shivy technikailag indiai állampolgár, de 15 éve az USA-ban él. Szülei négy hónappal ezelőtt szereztek tudomást róla, hogy transznemű gyermeküknek barátnője van, majd júliusban bejelentették, hogy meg kell látogatniuk egy beteg rokont Indiában. Shivyt felvették az agrai Dayalbagh Egyetemre, ám szülei figyelmeztették, hogy ne merje nyilvánosan felvállalni nemi identitását és szexuális orientációját.

Július 24-én Shivy szülei elvették az útlevelét és a zöldkártyáját, ő pedig két héttel később Delhibe menekült, ahol az indiai Legfelsőbb Bíróság kiállt az ügye mellett. “Már otthon, Amerikában is elvették időnként a laptopomat vagy a mobilomat, de álmomban sem gondoltam volna, hogy milyen hátsó szándékaik vannak ezzel az utazással” – nyilatkozta Shivy, akinek Delhiben transznemű aktivisták és a Nazariya nevű érdekvédelmi szervezet segített menedéket találni.

A Legfelsőbb Bíróság bigottnak nevezte a szülőket, és arra kötelezte őket, hogy azonnal vegyék fel a kapcsolatot velük és szolgáltassák vissza gyermekük iratait. A bíróság szerint India “toleráns ország”, és ezért tűrhetetlen a szülők viselkedése, akik szerették volna “meggyógyítani” fiukat.

India tavaly fogadta el a transzneműek jogait védő törvényt, így most azért kampányolnak az aktivisták, hogy azt az interszex személyekre is kiterjesszék.

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés