LifestylePride

Ilyen volt az idei pride felvonulás Tajpejben

Fotók: Chiang Ying-ying

 

A tajvani fővárosban ma tartották a Taiwan Pride Parade for the World nevű rendezvényt, így Tajpej a világ azon kevés városainak egyike, ahol idén a koronavírus-járvány miatt nem maradt el a felvonulás.

A június a nemzetközi pride hónap, és még márciusban sok szervező úgy látta, ha addigra nem sikerül megfékezni a koronavírus terjedését, akkor több nagy létszámú rendezvényt el kell napolni, vagy a 2020-as évben le kell mondani. Az USA-ban például még jelenleg is erősödőben van a járvány, így ott nem jöhetnek szóba a tömegrendezvények, míg például a szomszédos Bécsben a javuló egészségügyi helyzet ellenére is csupán egy kisebb létszámú, autós-járműves felvonulást tartottak tegnap. A Budapest Pride csapata több nemzetközi felvonulással ellentétben nem ragaszkodott az eredeti dátumhoz, hanem inkább egy későbbi időpontban, augusztus 22-én megtartják a rendezvényt.

A tajvani hatóságok egyébként világviszonylatban is kiemelkedő hatékonysággal kezelték a vírushelyzetet, és mára megszűnt a korlátozó intézkedések többsége. A közel 24 milliós országban 447 ember fertőződött meg a következetes intézkedéseknek köszönhetően, és a szigetországban mindössze 7 halálos áldozatot követelt a járvány.

Az októberben esedékes tajpeji pride minden évben tízezreket vonz, most azonban a vírus miatti félelem és a kiadós eső idén sokakat otthon tartott. Tajvan mindmáig az egyetlen ázsiai ország, ahol megvalósult az egyenlő házasság – az egyik első tajvani pár éppen Budapesten töltötte a nászútját.

Az idei tajpeji felvonulásról Chiang Ying-ying készített fotósorozatot:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BoyOnGo – Tajpej, Ázsia meleg fővárosa

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin