Kultúra

Illuzionisták egyenesen a Broadway-ről

A The Illusionists – Direct from Broadway produkció a világ számos nagy színházában elért sikerei után jövő májusban Budapestre érkezik, hogy rabul ejtse a magyar nézőközönséget is. Észbontó látványvilág, káprázat és showműsor: ez az, amit a színpadra varázsol a világ hét hihetetlen illuzionistája. Tele vicces bűvésztrükkel, halált megvető attrakciókkal és lélegzetelállító mutatványokkal – az illuzionisták bármelyik korosztályt elkápráztatják.  

Bizonyos szempontból minden előadó, aki kiáll egy színpadra, illuzionista a maga módján. Azt akarja, hogy egy rövid időre elhiggyük, amit ő a jelenben alakít, az a valóság. Az Illuzionistáknál mindez fordítva van! Azt akarják elérni, hogy a közönség kételkedjen. Hogy a színpadon látottakat hitetlenkedve fogadja, hogy ne akarjon hinni a szemének. Ez a céljuk, és ezt mind a heten játszi könnyedséggel elérik. “De hogyan csinálta?” – borítékolható, hogy ez lesz a nézőtéren leggyakrabban elhangzó kérdés. Ehhez persze az is szükséges, hogy működjön a közösségi varázslat, ami akkor jön létre, ha valóságos kapcsolat alakul ki a közönséggel. Ezt elérni legalább olyan nehéz feladat, mint maga a mutatvány, és a kettőt egyszerre kell megoldani.  

A The Illusionists showműsorát különlegesen izgalmas és kifinomult varázslatba csomagolták, ahol a közönség észbontó mutatványok (lebegés, elmében olvasás, eltűnés) szemtanúja lesz. A világ legkeresettebb mágusai elhozzák a múlt nagy illuzionistáinak – például a magyar származású Harry Houdini – előadóművészetét, és párosítják azt a legújabb, korszerű kortársesztétikával, aminek eszköztára, jelmeztervezése és színpadtechnikája felejthetetlen és egyedülálló látványvilággal egészíti ki a produkciót.   Ez a varázslat Cirque du Soleil-je, egy mókás este, ebben a fantasztikus műben a show biznisz találkozik a varázslattal. 

Az összehasonlítás megállja a helyét, hiszen a hetesfogat tagjai a műfaj mesterei: a szabadulóművész Andrew Basso, a mestermágus Luis De Matos, a varázslónő Josephine Lee, az alkimista Leonardo Bruno, a manipulátor Yu Ho-Jin, a megtévesztő James More és a feledhetetlen Enzo Weyne. 

A világszerte kedvelt szuperprodukció európai körútjának egyik állomása Budapest lesz 2018 májusában, így végre itthon is megtekinthetjük a már több millió embert elbűvölő attrakciót. 

Az előadások mindig szórakoztatóak, néha megdöbbentőek és biztosítanak minket afelől, hogy megfelelnek a rájuk aggatott címkéknek, mintha ez a csapat szuperhősökből állna. Az Illuzionisták azt akarja tenni a varázslatért, amit a Cirque du Soleil tett a cirkuszért. És mivel nincs kitömve pszeudo-misztikus kacatokkal a jó részek között, egy következetesebb produkciót nyújt. Ez tiszta show biznisz, tiszta showmankedés és hatalmas móka.  

A The Illusionists – Direct from Broadway produkció a Szöveg Színház Színházi Egyesület közreműködésével kerül színpadra több alkalommal a Tüskecsarnokban 2018. május első hetében. 

www.azilluzionistak.hu 

Facebook

Instagram

Previous post

Sporttal a melegekért – Interjú Manheim Istvánnal, az Atlasz Sportegyesület társügyvivőjével

Next post

Az egyik legnagyobb élő meleg popikon vezeti az idei Mardi Gras-t