Életmód

Így parancsolja le rólad a textilt egy egyenruhás

Katonák, rendőrök, tűzoltók, vagy épp életeket mentő orvosok és mentőtisztek. Ezek az emberek már szakmájukból adódóan is szexik, hiszen sokan az életüket áldozzák értünk, míg mások naphosszat azon dolgoznak, hogy becsapják a ránk leselkedő halált. Ők hétköznapi hőseink, a hősöknek pedig egyenruha is dukál. Gondoljunk bele, milyen szexi szerkóban feszít Superman, Batman vagy épp Amerika kapitány. A gumibot, a bilincs és a fegyverek, a terepszínű egyenruha, vagy a fehér köpeny épp olyan felvillanyozóan hat sokunkra, mint amikor Clark Kent leveszi a szemüvegét.

 

hirdetés

 

Biztosan többen is voltak már olyan helyzetben, hogy különösebben nem tetszett nekik egy adott pasi, de amikor kiderült róla, hogy szolgál és véd, vagy éppen éjt-nappallá téve száguld a városban, hogy életeket mentsen, egyből felértékelődött a szemükben. Én többször is elgondolkodtam rajta, hogy ennek mi lehet a pontos oka, végül többet is találtam. Az egyik, amit már fentebb említettem, hogy szakmájuk miatt piedesztálra emeljük őket. Ők azok az emberek, akik látszatra megtestesítik az amerikai akciófilmekből ismert, már-már golyóálló szuperzsarukat, az utolsó leheletükkel is küzdő mentősöket, a terepruhában kommandozó katonákat, az égő házba berohanó tűzoltókat, vagy épp a műtőasztal felett életekért harcoló orvosokat, akikbe akkor zúgunk bele igazán, amikor egy sikertelen beavatkozás után könnyet hullatnak a betegért. Ezek a karakterek képesek arra, hogy a mi életünket is hollywoodi remekké varázsolják, legalábbis egy időre. Hiszen jobban belegondolva egy idő után inkább zavaró, ha az éjszaka közepén szólítja el őket mellőlünk a hivatásuk, vagy egy reggel arra ébredünk, hogy közlik: a szerelmünk nem élt túl egy bevetést. Ennek ellenére az izgalom a másik oka annak, amiért szexinek tartjuk az egyenruhásokat. Ideig-óráig egy hős életének a részévé válhatunk, mellette – vagy épp alatta – tündökölhetünk, szex közben pedig egy álom válik valóra. Az egyenruha mindehhez csak egy kiegészítő, hiszen végső soron Supermannek sem a köpenyével bújnánk ágyba, maximum azzal kötöznénk őt hozzá. A ruha csak egy státuszszimbólum, ami emlékeztet minket: ő Superman, aki szó szerint a fellegekbe képes repíteni.

A szerelőkkel és munkásokkal is hasonló a helyzet. Bár ők nem életeket mentenek, azokat lehetősen megkönnyítik. Ők azok, akik szorult helyzetünkben segítenek, és izzadva küzdenek azért, hogy a mindennapjainkat egyszerűbbé tegyék. Nincs is annál szexibb, mint amikor egy kétkezi munkát végző, verejtékező félistenről szaggathatjuk le a ruhát, a polcunkat pedig végül pucéran szereli fel a falra.

Ezzel el is érkeztünk a harmadik okhoz, a tudathoz, hogy egy igazi, hősies attitűddel, vagy épp kemény, munkáskézzel rendelkező férfi karjai között lehetünk. Átadhatjuk magunkat valakinek, aki egyéb fétiseinket is megtestesíti, hiszen egy szerelőnek a precizitása, egy katonának vagy rendőrnek pedig a dominanciája is izgat bennünket, míg egy mentősnek vagy orvosnak az odaadása, egy tűzoltónak pedig – bármekkora közhely is – a tüzessége az, ami minket is lángra lobbant.

Ami mindezen felül hozzájuk vonz minket, az a biztonságtudat, hogy egy olyan férfi karjaiba kerülünk, aki képes elénk ugrani, ha fegyvert szegeznek ránk, aki azonnal átszáguldana értünk a városon, ha bajban vagyunk, aki bármikor elhárít egy dugulást, vagy aki az életét adná azért, hogy mi élhessünk. Tipikus szőke hercegek fehér lovon, a tündérmesék hőseinek megtestesítői, akikre azért várunk, hogy megmentsenek minket. A valódi kérdés tehát nem az, hogy miért őrülünk meg egy egyenruhás láttán, hanem az, hogy miért van szükségünk mentőövre?

Máthé Bence

 

Hevesi Kriszta, fotó: Csányi István

Hevesi Kriszta szexuálpszichológus válaszol:
Beöltözni gyerekkorunkban is szerettünk – a szerepjátékok részben ezen játékaink folytatásai: katonának, indiánnak, rendőrnek vagy éppen doktornak fantáziáltuk magunkat. Játszani jó dolog, a szex pedig felnőtt korunk játéka. Az egyenruha figyelemfelkeltő, kiválik a tömegből, és fegyelmet parancsol a környezetétől, ugyanakkor viselőjétől is: önfegyelem és szigorú szerepviselkedés tartozik hozzá. Lehet annál izgalmasabb, mint egy zord tekintetű katonát, rendőrt, tűzoltót elcsábítani, kizökkenteni kötött szerepéből? Esetleg nála elérni, hogy ő kedvezményezzen, hogy csak ránk figyeljen? Legyen egy közös titkunk, hogy egyedül mi tudjuk, mit rejt az egyenruha? Az egyenruha a törvényes erőt, hatalmat képviseli, dominanciát sugároz, azonban védelmet is nyújt – ezért még izgalmasabb lehet viselőjét az ellenkező szerepben látni: elgyengülve, az orgazmus állapotában, vagy esetleg egy pofonért könyörögve.

 

Previous post

Imádnivaló macik a Heathrow karácsonyi reklámjában

Next post

Három lájk a Facebookon és kiderül az orientációd