Hírek

Így dübörög az USA a teljes házassági egyenlőség felé

Mióta az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága alkotmányellenesnek szavazta meg az azonos neműek házasságának tiltását, számos államban földcsuszamlás-szerű változások következtek be. Pár hét leforgása alatt civilek és LMBTQ-szervezetek több államban is megtámadták az érvényben lévő tiltó törvényeket, a bíróságok pedig helyt adtak keresetüknek.

Ennek folyományaként hihetetlenül rövid idő alatt sokszorozódott meg azon USA-tagállamok száma, ahol egybekelhetnek az azonos nemű párok. Jelenleg a számláló 32-nél tart (plusz a főváros, Washington D.C.), a legújabbak közé tartoznak olyan legendásan konzervatív régiók is, mint Arizona, Alaszka, Idaho, Észak-Karolina, Nyugat-Virginia és Wyoming.

USA

Bár keresztény csoportok és a Nemzeti Szervezet a Házasságért több államban is megtámadta a bírósági döntést, tiltakozásuknak sehol nem adtak helyet. Ugyanígy hiábavalónak tűnik egyes Republikánus Párti kormányzók tiltakozása is. “Minden egyes állammal, ahol törvényileg elismerik az azonos neműek szerelmét, nemzetünk közelebb kerül a teljes egyenlőséghez, ahol minden amerikai egyformán lehet boldog” – nyilatkozta egy főbíró.

2014. október 21-én az alábbi államokban volt törvényes az azonos neműek házassága: Alaszka, Arizona, Kalifornia, Colorado, Connecticut, Delaware, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Maine, Maryland, Massachusetts, Minnesota, Nevada, New Hampshire, New Jersey, Új-Mexikó, New York, Észak-Karolina, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, Utah, Vermont, Virginia, Washington, Nyugat-Virginia, Wisconsin, Wyoming és Washington D.C.

Forrás: Advocate

Previous post

A melegek nem valók katonának

Next post

Nem kerül mozikba Robin Williams utolsó filmje