Hírek

Így buzizik a kormánysajtó: a politikai elemző esküvői képét használják ellenérvnek

A 888.hu-val ellentétben a pár fotójához mi kértünk hozzájárulást.

 

Vasárnap tartotta Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelő beszédét, amiben már eleve megengedett magának egy szalonhomofób kiszólást. Miközben félmillió magyar LMBTQ állampolgárnak is a miniszterelnöke Orbán, egy laza mozdulattal egyenlőséget vont a nyilasok, a kommunisták és a melegek közé. Hiszen nyilván mi küldtük koncentrációs táborba magunkat az egyik, és börtönbe a másik idején.

„Mi nem dugjuk homokba a fejüket, látjuk, hogy az ellenzék már most készülődik, próbálgatják a közös szerelést, avantgard kombinációk jönnek létre: nyilas gatya, vörös mellény, rajta szivárvány kitűzővel.”

Orbán szavait a magyar honvédség díszegyenruhás tábornokai is a helyszínen hallgatták, csakhogy ezt nem tehették volna – a honvédelmi törvény kategorikusan tiltja a katonáknak, hogy politikai rendezvényen egyenruhában vegyenek részt.

Az évértékelőről tudósítva minden hírportál beszámolt erről, ahogy a politikai elemzők is foglalkoztak a témával. A kormánysajtó azonban meg se próbálja védeni a védhetetlent, helyette inkább azok magánéletében vájkál, akik szóvá merik tenni a törvénysértést. Így járt Lakner Zoltán politológus, akit a 888.hu támadt be – az összesen két sort tartalmazó, névtelen „cikk” két képet tartalmaz. Az egyiken a tábornokok láthatóak az évértékelőn Németh Szilárd társaságában, a másik pedig Lakner Zoltán esküvői fotója, amit a hírportál a Facebookról emelt át – miközben az elemző párja nem számít közszereplőnek.

A történtekről így ír Lakner Zoltán:

Tényleg nem szoktam minden hülyeséggel foglalkozni, de ennek talán van tanulsága, úgyhogy írok róla pár mondatot.

Van a 888 nevű kormánypárti heccportál, a mi pénzünkből, amelyen szóvá tették, hogy Lakner “sivalkodik” a katonai vezetők országértékelőn való megjelenése miatt. Ennek állítólag a HVG-ben megjelent cikkemben adtam hangot, mármint hogy ott sivalkodtam.

De nem is ez az érdekes, hanem az, hogy a “cikkhez” illusztrációként berakták egyfelől az országértékelőn megjelenő katonákat Németh Szilárddal fotózkodva, másfelől, “ha már a megjelenésnél tartunk” felütéssel egy képet a nem közszereplő bejegyzett élettársamról és rólam. (Az egyetlen public közös képet, amit kiraktunk magunkról.)

Csak hogy legyen világos: egy politikai elemzői megnyilvánulásra az a válasz, hogy mi meg b.zik vagyunk.

Ehhez én annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy egyrészt tök jól nézünk ki az ominózus képen, mondhatni, a megjelenésünk kiváló és büszkék vagyunk egymásra.

Másrészt, ezt szánni ellencsapásnak, hát ez az, ami valójában kimeríti a sivalkodás fogalmát. Merthogy az az esemény, ahol a miniszterelnök ilyeneket mond, hogy “Nem dugjuk homokba a fejünket, látjuk, hogy az ellenzék már most készülődik…”, ésatöbbi, az biza pártrendezvény. És itt voltak jelen a díszegyenruhás katonák. Kétségtelenül merész újítás az ennek szóló kritikára válaszul csatolni az elemző esküvői képét, csak éppen annak az elismerése, hogy nincs egyéb mondandó.

Viszont mit is lehetne várni azoktól, akik nem tudnak megkülönböztetni egy cikket egy videótól, merthogy valójában ott mondtam véleményt a katonák bemasírozásáról az országértékelésre.

Hát ennyi, legyen szép napotok, egyébként meg vezéreljen a szeretet és a keresztény szabadság! 💁‍♂️🌈

A minősíthetetlen húzásban viszont meg lehet látni a pozitívumot is: a 888.hu kvázi érzékenyítő tréninget tartva szoktatja olvasóit az azonos nemű házaspárok látványához, amiért mindenképpen jár a köszönet.

 

 

Previous post

A lengyel homofóbia miatt megszakítja a testvérvárosi kapcsolatát egy francia település

Next post

Túl hamar, túl mélyen, túl rövid ideig – A „minden nap másba szeretek bele”-jelenség